Teşkilat-ı Mahsusa’dan Kurtuluş Savaşı’na Kızılca Kıyamet
Teşkilat-ı Mahsusa’dan Kurtuluş Savaşı’na Kızılca Kıyamet

Teşkilat-ı Mahsusa’dan Kurtuluş Savaşı’na Kızılca Kıyamet (9789752439832)

0,00
Yayinevi : Kopernik Kitap

Teşkilat-ı Mahsusa’da aktif görev yapan iki subayın Kurtuluş Savaşı’na ait günlükleri ilk kez ortaya çıkıyor. Günlüklerden biri, Yunan Başkomutanı Trikopis’i esir alan Albay Ali Rıza Bey'e, diğeri ise Ali Rıza Bey’in akrabası Dr. Yzb. Fuat Bey’e ait.

Bugüne kadar çok sayıda subayın Birinci Dünya Savaşı ya da İstiklal Savaşı’na ilişkin anıları yayımlandı. Bu günlükleri diğerlerinden ayıran ise Ali Rıza Bey’in yazdıklarına daha sonra müdahale edememesi. Savaşın bitimine yakın yaşamını yitiren ve günlükleri tesadüf eseri ailesine ulaşan Ali Rıza Bey, günlükte düzeltme yapamadığı için o an ne görüyor ya da ne hissediyorsa kâğıda döküyor.

Bu kitapta, Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı yıllarında hem Doğu hem de Batı cephesinde yaşanan ve pek çoğu ilk kez ortaya çıkan önemli ayrıntılar yer alıyor. İki kahramanın kaleminden II. İnönü Zaferi, Eskişehir-Nasuhçal Muharebeleri ve Sakarya Harbi ilk kez bu kadar ayrıntılı şekilde işleniyor.

Kitapta ayrıca birçok çalışmada sadece isimleri geçen bir kısım Teşkilat-ı Mahsusacı’nın da hayatlarına ve faaliyetlerine ilişkin ayrıntılar bulunuyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 480
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı