Temrin Sayı: 89
Temrin Sayı: 89

Temrin Sayı: 89 (3990000047745)

0,00
Marka : Kolektif
Yayinevi : Temrin Dergisi

Temrin, yayın politikasında geleneksel bir temele oturan dosya konulu çalışmalarından biri ile daha okurunun karşısına çıktı. Derginin 89. Sayısında, hikâye ve romanlarıyla ülkemizde de tanınan Azerbaycan edebiyatının önemli temsilcilerinden Elabbas Bağirov tanıtılmış.

Yazarın özlü bir biyografik tanıtımıyla başlayan dosya içeriği, akışını şu şekilde sürdürmekte.

Eyvaz Zeynelov, tanınınmış edebiyatçı Sabir Beşirov’un “Elabbas: Sözün Eski Adamı” adlı monografisinden hareketle, Bağirov’un roman ve hikâyelerinin kapsamlı bir analizini sunuyor. Sinema dünyasının tanınmış ismi Rıza Rızayev, ‘Gölgesi büyük adam’ yazısında, Bağirov ile yaşanmış hatıralar ışığında, fikir ve sanat üzerine yaptıkları önemli değerlendirmeleri okurla paylaşıyor. Azerbaycanın sanat, fikir, bilim ve siyaset çevresinde öne çıkmış değerli aydınlarının, Elabbas Bağirov hakkındaki görüşlerini içeren yazısı, okurun ilgi ve istifadesine sunulmakta.

Elabbas Bağirov ile yapılan iki önemli röportaj var. Birincisi Azerbaycan Edebiyat Gazetesi tarafından gerçekleştirilmiş. İkincisi ise Samet Melikzade tarafından yapılan, uzun yılların dostluk ve birikimleriyle zenginleşmiş ‘Aynı yaşı yaşamasak’ başlıklı güzel bir söyleşi.

Ayrıca, Elabbas Bağirov imzalı üç önemli hikâyeye içerikte yer verilmiş. Bu özel seçkideki eser başlıkları şöyle sıralanıyor. ‘Bitişik masalar’, ‘Rezalet’ ve ‘Komşu’

Bu sayıda, İbrahim Halil, ‘Belki furkansız öldüm’, Tayfur Çelebi, ‘Buzdağından adam’, Alihüseyin Cevatoğlu, ‘Kalır’ adlı şiirleriyle yer alıyorlar.

'Gölgesi bedeninden büyük bir adam hayalet Oğuz’ başlıklı yazı ile Serpil Tuncer, ‘Tarih, aşk ve felsefe bağlamında Hasan Sabbah’ adlı makalesiyle Hatice Eğilmez Kaya yayın akışında yerlerini alan diğer yazarlar oldu.

Fatma Türkdoğan ‘Nasihatten öte’, Hatice Dökmen ‘Deve dikeniyle dans’ başlıklı öyküleri kaleme aldılar.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 60
En / Boy : 23 / 22
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı