Tarihin Peşinde
Tarihin Peşinde

Tarihin Peşinde (9789752430976)

0,00
Marka : John Tosh
Yayinevi : Kronik Kitap

Tarihi araştırmalar için kılavuz niteliğinde…

Tarih insanlığa ne gibi faydalar sunar? Tarihî kaynaklar nelerdir ve bu kaynaklar nasıl kullanılır? Politika, biyografi, felsefe, ekonomi, toplum ve zihniyet ekseninde tarih ilminden nasıl yararlanılır? Tarih yazıcılığı nedir? Tarihî bilginin sınırları var mıdır? Elinizdeki kitap, bu sorularla özel olarak ilgilenen tarih öğrencilerinin yanı sıra tarihe merakı sınır tanımayan okurlara hitap ediyor.
İngiliz tarihçi John Tosh, tarih sözcüğünün iki anlama geldiğini belirtiyor. Bunlardan biri, geçmişte meydana gelmiş olaylardır. Diğeriyse geçmişin tarihçiler tarafından yeniden kurulup aktarılmasıdır. Elinizdeki eser daha çok ikinci anlama yönelik bir çalışma olup tarih konusuna giriş niteliği taşıyor.

Toplumlar arası bağlantıları olan tarihin tam manasıyla işlevini yerine getirebilmesi için başka disiplinlerden de yararlanması gerektiğini belirten Tosh, her türlü tarih araştırmasının modern akademik tarihe damgasını vurmuş olan titiz eleştiri yöntemine uygun olarak gerçekleştirilmesinin şart olduğunu söylüyor. Bunu yaparken tarihçiler arasında geçerli olan tartışmalardan yararlanıyor ve kendisinin katılmadığı görüşleri de adil bir şekilde aktarıyor.

“Tarihin Peşinde” alanında başvuru özelliği taşıyan nadir kitaplardan biri...


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 304
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 2.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı