Tarih Boyunca En Etkin 100 Eşcinsel
Tarih Boyunca En Etkin 100 Eşcinsel

Tarih Boyunca En Etkin 100 Eşcinsel (9786052191774)

0,00
Yayinevi : A7 Kitap

Geyler ve lezbiyenler zengin bir tarih iddiasında bulunabilirler. Peki ama bu farklı, gelişmekte olan kültür nasul tanımlanıyor? Kimler hem geçmişte hem de günümüzde, gey ve lezbiyen kimliğinin, şimdilerde bildiğimiz şekilde biçimlenmesine yardım ettiler? Geylerin ve lezbiyenlerin bugün oldukları yere gelmeleri ve oldukları kişiler olmaları için bir yol inşa eden bu eşcinseller tam olarak kimler?

Tarihin 2400 yılını kapsayan bu kitap, Sokrates ve Sappho'dan Michelangelo Signorile ve Madonna'ya, Oscar Wilde ve Redclyffe Hall'dan Rock Hudson ve Martina Navratitova'ya, Leonardo da Vinci ve Büyük İskender'den Liberace ve Larry Kramer'a gey ve lezbiyen hayatının çeşitliliğinin ve sınırlarının yol haritasını çıkarıyor. Paul Russell, bu kolektif kültürde etkileri büyük olan kişileri seçip, katkılarını ve etkilerini ölçerken, eşcinsel bilincinin arkeolojisini yapıyor; eşitlik ve görünürlük arzusunun izlerini sürebileceğimiz bir mercek parlatıyor.

Bu kitap, ssansürsüz, takdir eden ve dahiyane bir öznelllikle, katkıları isimlerinden daha uzun yaşamış bu insanların hayatlarını kaydediyor; bu cesur ve örnek kişilerin uzun gölgelerini belgeliyor ve bu denli etkili insanların seksüel yönlerinin sıklıkla bastırıldığı biyografilerini onarıyor. 100 Eşcinsel, okurlara, listede kimlerin olup olmadığını, kimlerin listenin neresinde olduğunu anlatırken kesinlikle kızdıran, aydınlatan ve eğlendiren bir kitap.

 


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 456
En / Boy : 15,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 5.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı