Tapınak'ın Son Sırrı
Tapınak'ın Son Sırrı

Tapınak'ın Son Sırrı (9786053432487)

0,00

Mö 70, Kudüs. Yahudilerin Kutsal Tapınak’ı Roma askerlerinin kuşatması altındayken, bir çocuğa koruması gereken bir sır emanet edilir. Çocuk tüm sakinleri kılıçtan geçirilen Tapınak’tan kaçmayı başarır ve artık sırrı bilen tek kişi odur. Aralık 1944, Güney Almanya. Nazi kampındaki altı Yahudi mahkûm gizemli bir nesneyi gizlice gömerler. Gömdükleri kimsenin eline geçmemesi gereken bir şeydir. Sonrasında hiçbiri hayatta kalmayacaktır.2000’ler. Yahudi terör örgütü Chayalei Davud ile Müslüman terör örgütü el-Mulatham, Ortadoğu’da oldukça kanlı eylemler düzenlemekte ve bölgeyi daha da karanlığa sürüklemektedir. Barış için çabalayan cesur politikacılarsa ölümle burun burunadır. Bu sırada Mısır harabelerinde bir ceset bulunur, öldürülen adam hiç de göründüğü gibi masum bir ihtiyar değildir. Müfettiş Yusuf Halife tarafından ipuçlarının izi sürülen cinayet Kudüs’e kadar uzanır. Ortadoğu’nun kaderi, farkında olmasalar da, Müslüman Müfettiş Halife ile Yahudi Dedektif Ben-Roi’ye emanettir.

Tarihsel olarak zengin, günümüz Ortadoğu’sunu gerçeğe çok yakın biçimde zekice kurgulamış; merak uyandıran karakterleriyle din, ideoloji ve bölgeler arası gerilimleri polisiye tadında sunan bu roman tüm okurların gönlünde taht kurabilecek nitelikte. 

“Günümüz Ortadoğu’sunun kasvetli ve çalkantılı siyasi ortamında geçen sürükleyici bir macera.” Jewish Chronicle

“İddialı ve merak uyandıran bir polisiye… Sussman titiz araştırması sayesinde hikâyenin kurgusunu sağlam bir zemine oturtuyor. Yüzyıllar öncesinden günümüze uzanan olay örgüsü ana karakterlerin zorlu yaşam mücadelelerinin perde arkasını aydınlatıyor.”
Good Book Guide 

“Nefes kesen bir polisiye… Paul Sussman imkânsızı başarmış: Bütün karakterlerin hakiki ve canlı olduğu, çok katmanlı bir macera… En beklenmedik şeylerle karşılaşacaksınız.”  Katherine Neville, Sekiz’in yazarı

“Hayal kırıklığına uğramayacağınız bir roman. Sussman zekâsının ve empatisinin gücünü kullanarak emin adımlarla muhteşem bir karakter yaratmış, Yusuf Halife…” The Washington Post

“Heyecan dolu bir polisiye macera… Sıradışı ve büyüleyici bir öykü.” Western Daily Press

 “Paul Sussman’ın muhteşem romanı Tapınak’ın Son Sırrı’nı Dan Brown’un eserleriyle karşılaştırınca çok daha fazlasını bulacaksınız: Daha derinlere inen bir gizem, daha gerçekçi bir tarih ve insanı sürekli diken üstünde tutan bir gerilim… Bu türdeki en iyi edebiyat ile heyecanlı macera bir arada.” 
James Rollins, Kum Fırtınası’nın yazarı





Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 544
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 3.2014

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı