Hall, büyük ölçüde 1980’ler boyunca yayımladığı bir dizi makaleyle Birleşik Krallık, İngiliz, Avrupa ve Avusturya akademisinde kültürel çalışmalar üzerinde ciddi bir etki yarattı ve 1990’lara gelindiğinde dünyanın en önde gelen entelektüellerinden biri olmuştu. Aslına bakılırsa kültürel çalışmaların uluslararası alanda yükselmesiyle birlikte Hall akademik bir yıldız, entelektüel bir ünlü ve felsefi bir guru olarak görülmeye başlandı: Önce Britanya’da, ardından da Birleşik Devletler’de kültürel çalışmalar denince akla gelen ilk isim oldu.
Grant Farred, Cornell Üniversitesi
Siyahî bir adamı İngiliz televizyonlarında klişe bir atlet ya da komedyen rolü dışında kamusal bir entelektüel rolünü işgal ederken görmek, genç siyahî insanlar üzerinde çok ciddi bir etki yaratıyordu. Stuart Hall, insanların kendileri (kimlikleri) hakkında olduğu kadar başkalarının gözünde nasıl göründüklerini düşünme biçimlerini değiştirmede de temsilin temel olduğunu düşünüyordu.
Annie Paul, West Indies Üniversitesi
zoomkitap söyleşi dizisisinde daha önce: − İkbal Ahmet, İmparatorluğa Meydan Okurken, David Barsmaian ile söyleşiler
Kültürel Temsiller, kurumların ve medyanın kullandığı metinleri ve imgeleri sorgulamanın ve eleştirel biçimde analiz etmenin araçlarını öğreten bir ders kitabıdır. Temsil kuramlarını alandaki yeniliklerle birlikte sunar. Televizyondan internete, temsil etmenin yeni teknolojilerini ve formatlarını gösterir. Bunun yanında temsil kültürü ve demokrasi üzerine tartışmalar sayesinde gerçek ile görünüm arasındaki farka odaklanır. Etkinlikler, okumalar, görseller ve örnekler yoluyla kültürel araştırmalar ve medya çalışmaları alanına ilgi duyan herkese bir rehber olur.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.