Tükendi

Mars seyahati, keşifler çağını tarihin önemsiz bir ayrıntısı haline getirecek. Dünyamız, tek bir gezegenle sınırlı kalmayacak, tüm güneş sistemini kapsayacak. Geçmiş nesillere olanaksız gelen ticaret rotaları açılacak. Dünya ihtiyaç duyduğu madenlere ve doğayı kurtarmak için gereken teknik bilgiye kavuşacak. Başka yerlerde yeni bir yaşam kurma fırsatı milyonlarca insana umut olacak.

Gezegenimizi kurtarmak için kararlı ve azimli bir şekilde çalışmalıyız; şu anda bildiğimiz kadarıyla dünyayı andıran bir yer yok. İnsanlar her şeyin bir araya gelerek nasıl hassas bir ekolojik denge kurduğunu görürse, hayatın anlamını da daha iyi idrak edebilir. Mars'a yolculuk, gezegenimizi doğru bir bakış açısıyla görüp değerlendirmemizi de sağlayabilir. Bu vizyonu asla kaybetmemeliyiz.

Peki, ikisini birden yapamaz mıyız? Hem uzaya açılmamız hem de Dünya'daki doğal dengeyi korumamız mümkün değil mi? Mars'ı yeniden şekillendirme deneyiminden Dünya'yı nasıl kurtarabileceğimize dair dersler çıkaramaz mıyız? Sömürgecilerin işgali sırasında uygarlıkları yok eden hatalardan dersler çıkarmaz mıyız? Yeni keşifler çağının daha umut verici olması, türümüzüm devamını sağlarken, insanın tabiatındaki güzellikleri inanılmaz kültürel kazanımlarını ortaya çıkarması ve bizi geleceğe taşıması mümkün olamaz mı?


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 128
En / Boy : 12 / 18
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2016
₺27,78
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı