Sosyalizm ve Özgürlük Rousseau ve Marx ve Diğer Yazılar

Sosyalizm ve Özgürlük Rousseau ve Marx ve Diğer Yazılar (2880000028413)

0,00

"Sosyalizm ile özgürlük (ve demokrasi) arasındaki ilişkiler üzerinde yeniden düşünmek bugün her zamankinden daha gerekli görünmektedir...
Çağdaş özgürlük ve demokrasinin ikili yüzü, (iki ruhu) vardır. Bunlar, parlamenter demokrasi tarafından kurulan ve Locke, Monstequieu, Humboldt, Kant ve Constant tarafından kuramsal olarak dile getirilen sivil özgürlük ile sosyalist demokrasi tarafından kurulan Rousseau tarafından kuramsal ve açık olarak, Marx, Engels ve Lenin tarafından ise zımnen dile getirilen eşitlikçi özgürlüktür.
Eşitlikçi özgürlük evrensel bir istemi dile getirir. Bu, her insanın kendi kişisel yeteneklerinin toplumsal tanılanması hakkı demektir. Bu özgürlük, tam anlamıyla demokratik hak istemedir, dolayısıyla emeğin güvence altına alınması ve sonunda genel olarak insan bireyinin, onun kişiliğinin toplumsal gerçekleşmesi hakkıdır. O basitçe özgürlük olmaktan çok, tam anlamıyla eşitlikçi özgürlüktür. Gerçekte daha büyük ya da etkin özgürlük türüdür, geniş yığınların özgürlüğüdür."
Sayfa Sayısı : 240
Basım Tarihi : Mayıs 1991
Kapak Türü : Karton Kapak
Kağıt Türü : 3. Hamur
Basım Yeri : İstanbul

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı