Diktatörlerin uluslararası ilişkilerdeki davranış biçimlerinin ve politika belirleme süreçlerinin ele alındığı Savaşta ve Barışta Diktatörler, aynı zamanda dikta rejimleri ile çatışmaların arkasındaki dinamikleri istatistikler, analizler ve tarihi dönemeçler üzerinden irdeliyor.

  •  Savaş ve çatışmaların başlatılmasında ülkelerin yönetim biçimleri ne kadar etkili?
  •  Ülke içi kitlelerin etkili olamadığı rejimlerde savaş öncesi ve sonrası hangi yaptırımlar devreye giriyor?
  •  Cuntalar, patronlar, güç sahipleri ve aygıtlar dış politikada hangi eğilimleri gösteriyor?
  •  Uluslararası ilişkiler konusunda karar alma süreçleri otokrasilerde nasıl işliyor?
  •  Diktatörler yerlerini sağlamlaştırmak için hangi adımları atıyor?
  •  Savaş kaybeden diktatörler koltuklarını nasıl koruyor?
  •  Diktatörler farklı zaman dilimlerinde ve dünyanın farklı coğrafyalarında birbirine benzer hangi uygulamalara yöneliyor?

Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 271
En / Boy : 16,5 / 23,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 6.2017
₺150,50

"Allah şerik kabul etmez, devletin ise toplumsal gruplar sayısınca şeriki vardır. Meşru bir hedefe meşru yollardan gidilir."

"Din-siyaset ilişkisi" modern zamanlarda her din mensubunun, özellikle Müslümanların zihnini fazlasıyla meşgul eden bir konudur. Geleneksel toplumlarda dinin şu veya bu biçimde mutlaka siyasetle ilişkisi olmuştur. Ya doğrudan din adamları yönetim aygıtını ellerinde bulundurup siyasi mekanizmayı işletmiş ya da yöneticiler din adamları zümresinin desteğini alarak yönetimlerinde kutsal bir meşruiyet bulmaya çalışmışlardır. Tarihte ilk defa İslâmiyet, yönetimi ve yöneticiyi kendinden menkul kutsallıklardan tecrit ederek, siyasetin yapımını yönetilenlerin icap ve kabulüne, yani rızaya dayandırdı. Bugün dinin siyasetten ayrı olmasını savunan iki anafikir var: Biri laikler, diğeri ise "Şeytandan ve siyasetten Allah'a sığınırız," sözünü asıl bağlamından çıkaranlar.

Ali Bulaç Din ve Siyaset kitabında modern zamanlardaki din devlet ilişkisini; siyasetin doğası, işleyişi ve hâkim siyasi kültürün toplum üzerinde uyguladığı baskı mekanizmasını derinlemesine irdeliyor. İslam, devlet, sivil toplum, demokrasi, totalitarizm, milliyetçilik, liberalizm gibi pek çok kavram ve siyasal düşünüş biçiminin ele alındığı Din ve Siyaset modernitenin ideolojik ve teorik sarmalında şekillenmiş pek çok sorunun cevaplarını içerisinde barındırıyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 664
En / Boy : 13 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2014
₺59,50
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 328
En / Boy : 13,5 / 20
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .
₺16,33
Tükendi

Bir kitap, ya sorular sormalı ya da yanıtlar vermelidir. Özellikle de birey ve toplumun daha çok gerçeklere ihtiyaç duyduğu, sisli ve yarı karanlık dönemlerden geçerken... Elinizdeki kitap, insan, devlet, politik liderlik, demokrasi konularını evrensel olarak inceledikten sonra, Türkiye’de devlet, cumhuriyet ve demokrasi anlayışı ile bugün yaşanan Türkiye’yi yorumlayıp değerlendirmektedir. Türk ulusu ve devletine yönelik öncelikli tehlike olarak kıymetlendirilen; PKK’nın silahlı gücü ve siyasal gelişimi, Ortadoğu’da yürütülen emperyalizm ve Avrupa Birliği ile Kuzey Irak’taki Kürt devleti girişimi, din istismarcılığı ve dinin siyasallaşması ayrıca ele alınmaktadır. Eserin, "İleri, Daha İleri, Ama Nasıl?" bölümü ise ferdin ve toplumun düşünce, fikir ve hareketlerinin nasıl olması gerektiğini açıklamaktadır. "Bir şey yapmaya karar verdiğin gün, şanslı gündesin demektir!..."


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 222
En / Boy : 13,5 / 21,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2016
₺140,00
Tükendi

"Bu kitabın ilk baskısının yayınlandığı tarihten itibaren devletler dünyasındaki gelişmeler yeniden değerlendirilmiştir. Devlet kavramında uluslarararası niteliğe doğru biçim değiştirmenin hızlandığı günümüzde hem uluslararası hem de uluslarüstü kuruluşların olgunlaşma süreçleri ayrıca incelenmiştir. Bu arada bugüne kadar pek sağlam yapılı olarak nitelenen kimi devletlerin çöküşleri de irdelenmiştir. Ama şurasını de söylemek yerinde olur: Dünya ulusları bağımsızlığı devletlerin birincil varlık nedeni kabul ettikleri sürece devlet olgusunu sadece sosyolojik ve siyasal bakımdan değil, onlardan da yoğun olarak normativ (hukuksal) açıdan incelemek gerekmektedir. Eğer hukukun görevi devletler arasında ve devlet içinde barışı kurmak ve sürdürmek ise devletlerin hakları ve yükümlülükleri hem kendi aralarında hem de yurttaşları açısından çok belirgin ve seçik biçimde düzenlenmelidir. İşte bu hukuksal düzenlemeleri incelemek, gerekiyorsa yapılması yerinde olacak değişlikleri işaret etmek Genel Devlet Kuramı’nın görevidir. Bu iş yapılırken günden güne küçülen dünyamızda uluslararası kurallar, karşılaştırmalı hukuka dayanılarak yapılacak değerlendirmeler ve anayasa hukukundaki sorunlar ise çözümleri anlam kazanmaktadır. Hukuk kuramı, hukuk felsefesi ve hukuk tarihi elbette bu anlamın kavranılmasında büyük rol oynayacaklardır. Hele bugün insan haklarının giderek sağlamlaşması hukuk düzenlerinde bireyin korunması zorunluluğunu daha da ön plana çıkarmakta, dolayısı ile hukukun en görkemli işlevinin bu hakların sağlanıp iyice sağlamlaştırılmasını sürdürmek olduğunu göstermektedir. Bütün bu düşünceler ve kaygılar bu kitapta okuyucuya sunulmaktadır."


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 309
En / Boy : 16 / 23,5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 2.2018
₺174,30
Tükendi
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 341
En / Boy : 13,5 / 20
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : .
₺49,70
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı