Sistem Hatası
Sistem Hatası

Sistem Hatası (9786051736853)

0,00

“Benim konumumdaki biri için çok tehlikeli bir şey yaptım. Gerçekleri anlattım.”
"Sürükleyici... Bir gerilim romanı okur gibi okuyacaksınız."
-The New York Times

"Snowden çalıştığı kurumlara değil, kurumların koruması gereken halka sadakat beslediğine karar verdi. Yurttaşlarının ihanete uğradığını hissetti ve bunu açıklamayı bir görev kabul etti. Snowden’ın kitle gözetimiyle ilgili ifşa ettikleri bugün de en az 2013’teki kadar önem taşıyor."
-The Guardian

2013 yılında yirmi dokuz yaşında bir adam tüm dünyayı şoka uğrattı: Edward Snowden. Eski CIA ve NSA teknoloji ajanı Snowden, ABD hükümetinin ve istihbarat örgütlerinin sivil-suçlu ayırmaksızın tüm dünyayı gözetlediğini belgeleriyle açığa çıkardı.

Bir kez olsun telefonla konuşan, bilgisayar başına oturan herkes risk altındaydı. Yasalar mahremiyetimizi korumuyordu. Büyük birader tepemizdeydi. Teknoloji şirketleri yaşamlarımızı bir ürüne çevirip istihbarat örgütlerine pazarlıyor, istihbarat örgütleri hiçbir gerekçe göstermeden tüm yaşantımızı kayıt altına alıyordu. Dünya, gerçeğe dönüşen distopyayla yüzleşmek zorundaydı.

Aradan geçen altı yıldan sonra Edward Snowden ilk kez kendi yaşam öyküsünü, bu kitlesel gözetleme sisteminin kurulmasına nasıl yardımcı olduğunu ve gizli bilgileri ifşa etme sürecini açıklıyor.

Sistem Hatası, Snowden’ın Beltway’deki çocukluk yıllarından CIA ve NSA’ye, ajanlıktan gerçeklerin kamuoyuna açıklanmasına ve sürgüne uzanan soluk kesici bir macera. Hakikati açıklamak için her şeyini feda etmeyi göze alan bir adamın öyküsü. Dijital çağın en çarpıcı ve klasikleşmeye aday biyografilerinden biri.

"Çok iyi yazılmış... Snowden’ın ifşa ettiği çeşitli gözetim sistemlerinin gerçek etkilerini –teknik jargon ve soyutlamalara boğmadan tarif ettiği yerler, kitabın en rahatsız edici kısımları. Dijital verilerin bu veriyi toplayanlara tanrısal bir her şeyi bilme gücü verdiğini hatırlatıyor."
-The Economist


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 384
En / Boy : 13.5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2020

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı