Sihirli Saray
Sihirli Saray

Sihirli Saray (9786050919868)

0,00

Nazlı Eray’la büyülü bir dünyanın daha kapıları açılıyor. Sihirli Saray, usta yazarın eşsiz üslubu ve sayfalardan çıkıp gelen ilginç karakterleriyle çocukları önce Serüvenler Diyarı’na, oradan Sihirli Saray’a, son olarak da Antik Liman’a taşıyor ve düşle gerçeği her zamanki gibi birbirine karıştırıyor.

Usta Kalemlerden Masallar dizisi, Nazlı Eray’ın kitapları Gece Çiçeği İstanbul ve 2009 En İyi Çocuk Kitabı ödülünü alan Frej Apartmanı’nın Esrarı’ndan sonra Sihirli Saray’la devam ediyor. Kitaplıklarda özel bir yer edinen bu dizi, Türk edebiyatının usta isimleriyle küçük okurları tanıştırmayı amaçlıyor.

Nazlı Eray, Ankara’da doğdu. İngiliz Kız Ortaokulu, İstanbul Arnavutköy Amerikan Kız Koleji ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuduktan sonra Turizm ve Tanıtma Bakanlığı’nda tercüman olarak çalıştı. Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Edebiyatçılar Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Eray, Türkiye Yazarlar Sendikası ile Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN) üyesi ve 1977 ve 1978 yıllarında Yaratıcı Yazın dersleri verdiği ABD Iowa Üniversitesi’nin Onursal üyesidir. 1975’te ilk kitabı Ah Bayım Ah çıktı. Öykülerinin bir bölümünün yer aldığı Yoldan Geçen Öyküler’deki Karanfil Gece Kursu ile, 900 aday arasından birinci seçilerek, Haldun Taner Öykü Ödülü’ne layık görüldü (1988). Usta Kalemlerden Masallar dizisi bünyesinde yazdığı Frej Apartmanı’nın Esrarı adlı kitabı, 2009 yılında Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği tarafından verilen En İyi Çocuk Romanı Ödülü’nü aldı.




Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 180
En / Boy : 13,5 / 17,8
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 8.2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı