Tükendi

Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 320
En / Boy : 13,5 / 20
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : .
₺15,00
Tükendi
Parlamentolar içinde yer aldıkları toplumun yapışma göre şekillenmektedir. Bu yüzden toplumun yapısına bakarak, parlamentoların neden böyle bir yapı ve tutum içinde olduğunu anlayabileceğimiz gibi, parlamentoların işlevine bakarak da, toplumun nitelikleri hakkında önemli bulgulara ulaşabiliriz. Toplumların yapısal özelliklerine göre farklı yetki ve görevlere sahip olan parlamentolar, dolayısıyla parlamenterler, aynı zamanda siyasal bir çevrenin de ürünüdürler. Her ne kadar çevrelerinin hatlarına etkide bulunsalar da, yapısal özellikleri itibariyle, beklentilere ne derece cevap verebildikleri daima tartışma konusu olmuştur.
Bugünün dünyasında bulunan her parlamento, toplumsal beklentilere cevap üretebilmek için benimsedikleri yapı veya çalışma anlayışını, genelde Avam Kamarası(İngiltere), Kıta Avrupa'sı(özellikle Fransa) ve Amerikan Kongresi'nden yararlanarak oluşturmaktadır. Aynı durum ülkemiz içinde geçerlilik arz etmektedir. Ülkemizde de bahsedilen bu üç modelden hangisinin daha geçerli olduğu, parlamentonun siyasal hayatımıza girmesiyle birlikte, daima tartışma konusu olmuş ve günümüzde de olmaya devam etmektedir. Kitap bu konuları, parlamenter yapı ve işleyiş açısından olduğu kadar parlamenterlerin temsil gücü yönünden de ele alıp incelemektedir.
(Arka Kapak)
Sayfa Sayısı : 320
Basım Tarihi : Ocak 2005
Kapak Türü : Karton Kapak
Kağıt Türü : 1. Hamur
Basım Yeri : Ankara
₺20,00 KDV Dahil
Tükendi
Sosyo - Kültürel bir fenomen olarak müzikte yaşanılan değişimlerin, gündelik yaşamda eğlence aracı olarak kullanılmasına rağmen, bilimsel bakış açısıyla incelenmesi ve çalışılması önemlidir. Bizde ise bu çalışmalar, bilimsel bakış açısından çok, bürokratik kararlar doğrultusunda ele alınmıştır. Yaklaşık otuz yıl öncesine kadar entelektüel bir gayri meşruluk içinde olan müzik incelemeleri, seksenli yıllarla birlikte akademik alana da girmiş oldu. Bu yıllardan itibaren, farklı disiplinlerden araştırmacıların müziğe çok farklı yollardan yaklaşarak, cesaret kırıcı bir karmaşaklığa sahip bu olguyu anlamaya çalışmaları önemli bir gelişmedir. Ülkemizde çok yeni başlayan bu süreç, aslında batı da yeni olmayıp, 19. yy. da başlamıştır.
Merkezin belirlediği niteliksel duruma göre şekillenen modernleşme sürecindeki müzik anlayışı, özellikle Cumhuriyet döneminde oldukça farklılaşmıştı. Merkezi iktidarlar müziğin toplum üzerindeki etkisini yakınen bildiklerinden dolayı topluma dönük politikalarını daha iyi anlatabilmek ve bu politikalara destek sağlamak için kültürel faaliyetlerden / müzikten yararlanma yoluna gitmekten hiçbir zaman çekinmemiştir.
(Arka Kapak)
Sayfa Sayısı : 259
Basım Tarihi : Ocak 2005
Kapak Türü : Karton Kapak
Kağıt Türü : 1. Hamur
Basım Yeri : Ankara
₺4,00 KDV Dahil
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı