Selçuklu'dan Osmanlı'ya Prensesler (10'lu Set)
Selçuklu'dan Osmanlı'ya Prensesler (10'lu Set)

Selçuklu'dan Osmanlı'ya Prensesler (10'lu Set) (9786258359312)

0,00


Bu seri, tarihimizdeki yaşanmış hikayelerden günümüze yansıyan iyilik pırıltılarını minik kalplere serpiyor. Kendi kültürümüz ve değerlerimizi gelecek nesillere sevgiyle aktarıyor.

Adile Sultan
Adile Sultan, hayatı ve kişiliğiyle çocuklara edebiyatı ve şiiri sevdiriyor. Bıraktığı eserlerle eğitimin önemini gösteriyor.

Altuncan
Altuncan Hatun bilgeliği, cesaret ve sadakati ile öne çıkıyor. Gerektiğinde kahramanca savaşan mert kişiliğiyle örnek bir tavır sergiliyor.

Ayşe Hafsa
Ayşe Hafsa Sultan kendisi için istediği bir şeyi başkaları için de istiyor ve insanları çok seviyor. Bu yüzden şifa bulduğu mesir macunu yüzyıllardır insanlara şifa için dağıtılıyor.

Bezm-İ Alem Valide Sultan
Akıllı, sevgi dolu Bezm-i Alem Valide Sultan, yaptırdığı Galata Köprüsü ve diğer eserlerle anılıyor. Yüzüğüne yazdırdığı şiirle peygamber sevgisini yüzyıllardır anlatıyor.

Gevher Nesibe Sultan 
Hastane yaptırması ve tıp okulu açmasıyla adını tarihe yazdıran Gevher Nesibe Sultan, merhametli kalbiyle gelecek nesillerin yolunu aydınlatıyor.

Hürrem Sultan 
Hürrem Sultan, hayırseverliği ve yaptırdığı eserlerin yanında farklı bir yönüyle ele alınıyor. O bir engelli annesi olarak fedakarlığıyla ve gösterdiği çabayla bizlere örnek oluyor.

Mihrimah Sultan 
Dünyanın en güçlü padişahının kızı olan Mihrimah Sultan, her şeyden güçlü olan Rabbine inancını yaptırdığı camilerin minareleriyle ilan ediyor.

Rabia Gülnuş Sultan 
Yüzü gibi kalbi de güzel olan Rabia Gülnuş Sultan, camilerin duvarlarına yaptırdığı kuş evleriyle yüzyıllardır kalpleri ısıtıyor. Hayvan sevgisiyle gelecek nesillere örnek oluyor.

Rahime Perestu Sultan
RAHİME Perestu Sultan, şefkat ve merhametiyle öne çıkıyor. Yetim çocuklara çok güzel annelik yaparak sevgili Peygamberimizin tavsiyesine uyuyor.

Malahayati
Şehide Malahayati, ordusunun başına geçip düşmanla savaşan bir amiral olarak karşımıza çıkıyor. Vatan sevgisi, cesareti ve kahramanlığıyla yüzyıllardır sevgiyle anılıyor.


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 240
Ağırlık : 240
En / Boy : 16,5 / 23,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı