Salome
Salome

Salome (9786052191651)

0,00
Yayinevi : A7 Kitap

Görünür bir düşmanla savaşmak kolaydır. Düşman görünmez olduğunda da savaşmak mümkündür. Peki ya düşman aklınızın içindeyse?

Düşmanın varlığından habersizken, hatta düşmanın ne anlama geldiğini bile bilmezken onunla savaşmak zorunda olmak: İşte bu trajiktir!

Özgürlüğün ve düşünmenin hastalık sayıldığı ve “tedavi”sinin ölümcül olduğu bir toplumda ve çağda, özgürlük tutkusuyla parıldayan aklının tufanında düşünceler zuhur eden biridir Salome.

“Yüce” ve “yanılmaz” yönetimin elbirliğiyle ve zorla “mutlu etmek” istediği bir toplumu özgür ve “mutsuz” kılmak için mücadele ediyor Salome.

Salome, mutluluk histerisinin topluma dayatılması ve kitlesel mutluluk cinnetinin çaresiz dışavurumunu edebiyatın ve felsefenin kadim yurdunda dillendirerek duyumsanır kılıyor. İnsanların, süreğen mutlu olmaları gerektiğine inanılan bir çağda yaşıyoruz ve mutluluk üzerine söylenebilecek sözcükleri tükettik. Bu dipsiz, ufuksuz ve mutlak mutluluk diktatörlüğünde aşk yersiz, imkânsız ve bağışlanmaz bir suça dönüşmüştür.
İşte şimdi tam da şu an tırnaklarınızı sırtına geçirip, dişlerinizi sıkarak okumakta olduğunuz Salome, aşka, mutluluğa ve umuda dair yüreklendirici olmayı arzulamaktadır. Yazarın bu arzusu, ödenmiş kefaretlerin geride bıraktığı çıplak yaşamın kudretinden neşet etmiştir.

Yazar Hakkında:11 Eylül 1986’da İzmir’in Karşıyaka ilçesinde dünyaya geldi. Öğrenim hayatını İzmir’de tamamladı. Okuma serüveni çok küçük yaşlarda başlasa da yazma serüveni ortaokulda Yaşar Kemal ile tanışması sayesinde oldu. Okulu bitirdikten sonra muhasebecilik, fabrika işçiliği gibi çeşitli işlerde çalıştı. Kitaplardaki insanları, dünyayı, kültürleri kendi gözleriyle görmek ve o insanların havasını soluyabilmek için dünyayı gezmeye karar verdi. Uluslararası bir yük gemisine güverte tayfası olarak katıldı. Otuzu aşkın ülkede onlarca kültüre,dile, inanca, iklime ve duyguya tanıklık etti. Açık denizlerde üç yıl süren bu deneyim, mekânda ve zamanda sürse de başka bir yönüyle içsel bir yolculuk oldu. İçrek bir sorgulama ve farkındalık süreci olan on üç yıl içinde benlik, mutluluk, özgürlük, esaret ve yalnızlık gibi kavramlar etrafında entelektüel bir yoğunlaşma yaşadı. Yazar, yaklaşık iki yıldır evlidir ve yaşamını İzmir’de sürdürmektedir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 104
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı