Tükendi

Akademik bir çalışmanın ürünü olan bu kitap, Anayasa Mahkemesi'nin KHK/537 ile hususiyle zarar sigortalarına ilişkin getirilen TTK madde 1295/2. fıkrası ve TTK madde 1297/2. fıkrasının iptalinden sonra önem kazanan sorunlara ilişkin bilgileri içeriyor. Alman ve İsviçre hukuku kaynaklarıyla da beslenen araştırma, konunun anahatlarından yola çıkarak ayrıntıları ve yargı kararlarındaki farklılıkları sayfalarında yansıtıyor. Spesifik çalışma niteliğiyle ihtiyaç sahipleri için el altında bulunması gerekli bir kaynak.


Basım Ayı/Yılı : 8/2004
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 80
Ağırlık : 80
En / Boy : 16 / 23
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺310,00
Tükendi

Son yıllarda devlet mahkemeleri yanında, uyuşmazlıkların alternatif çözüm yollarına ciddi şekilde odaklanıldığı gözlemlenmektedir. Bu doğrultuda tahkim, arabuluculuk ve uzlaşma şeklinde nitelendirilen alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri uygulamada yerini almıştır. Öyle ki ilke olarak serbest olan arabuluculuk uyuşmazlık çözüm yöntemi iş hukukunda, ticari davalarda ve sıkça rastlanmaya başlanılan tüketici ihtilaflarında önemli sayılacak kapsamda zorunlu hale getirilmiştir.
Sigorta sözleşmelerinden kaynaklanan anlaşmazlıklarda arabuluculuk alternatif ihtilaf çözüm yönteminin yanında, hatta ondan da önce sigorta tahkimi kabul edilmiştir. Gerçekten 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ile kurulan sigorta tahkim komisyonu bünyesinde faaliyete başlayan sigorta tahkim usulü ile sigorta sözleşmelerinden doğan anlaşmazlıklar, 2007 yılından bu yana çözüme kavuşturulmaya çalışılmaktadır.
Yeni baskısında gözden geçirilip, genişletilen kitapta da; özellikle süreç içerisinde uygulanmasından kaynaklanan problemlerle birlikte, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu tarafından düzenlenen sigorta tahkim usulünün işleyişi incelenmiş, bununla birlikte ilgili oranda arabuluculuk alternatif çözüm yönetiminden ve ticari dava kavramından da söz edilmiştir.


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 2
Sayfa Sayısı : 355
Ağırlık : 355
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺360,00
Tükendi
Gerçek Kişiler - Tüzel Kişiler

Kişiler Hukuku


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 152
Ağırlık : 152
En / Boy : 16 / 23,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺79,00
Tükendi

Kitap; özellikle hukuk lisansı öğrenimi yapmayan; ancak iktisadi ve idari bilimler fakülteleri, siyasal bilimler ve işletme fakülteleri ile sosyal bilimlere ilişkin meslek yüksekokulları gibi okullarda öğrenim gören ve hukuk derslerini yan dal olarak alan öğrencilere hitap eder tarzda sade, anlaşılır bir dille kaleme alınmıştır. Bununla birlikte kısa ve özet bilgisi ile örnek test soruları sayesinde hukuk fakültesinden mezun olup, hukuk alanında sınavlara girecek olan hukukçu adayları için de hukuk sistematiği yönünden hem öğretici hem hatırlatıcıdır.
Kitapta konular öğrencilerin kolayca anlayabileceği bir dille ele alınmış, önemli konular dipnot ve detaylı bilgiler eşliğinde işlenmiştir. Kitapta işlenen konuların daha iyi anlaşılması için kitabın sonuna eklenen örnek test soruları ve hukuk dilinin kimi zaman kendine özgü kavramları açısından muhafazakâr olduğu düşüncesiyle yer verilen kısa hukuk terimleri sözlüğü, gözden geçirilmiş ve son değişiklikler ışığında güncellenmiş bu baskıda da korunmuştur.Konu Başlıkları
.
Hukuk ve Medeni Hukuk Kavramı
.
Medeni Hukukun Kaynakları ile Nitelik, Yer ve Zaman Bakımından Kanunların Uygulanması
.
Hakların Kazanılmasında İyiniyet (Sübjektif İyiniyet)
.
Hakların Kullanılmasında İyiniyet (Objektif İyiniyet – Dürüstlük Kuralı)
.
İspat Yükü
.
Gerçek ve Tüzel Kişiler (Dernekler ve Vakıflar)
.
Nişanlanma, Evlenme, Boşanma
.
Soybağı (Nesep) Hukuku
.
Aile Topluluğu, Velayet ve Vesayet Hukuku
.
Miras Hukuku
.
Eşya Hukuku


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 5
Sayfa Sayısı : 720
Ağırlık : 720
En / Boy : 13 / 19
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺252,00
Tükendi

This book which is the translation of author's "Corporate Law" 4th edition in Turkish is prepared for both practitioners and students.

In this book, the corporation (partnership) concept is dealt all-round under the arrangements subject to. Accordingly, at first with provisions effecting all corporations regulated by TCC no. 6098 the ordinary partnership is analysed, the corporate groups concerned business corporations, merger, acquision, separation and changes in legal forms are studied. Subsequently, general partnership and limited partnership which are in sole proprietorship companies, then joint stock companies, limited liability companies and shared capital companies are studied. Moreover cooperative companies are included in this edition.

Konu Başlıkları
Concept of Company and its Components
Ordinary Partnership
General Provisions Regarding Trading Corporations
General Partnership
Limited Partnership
Incorporated Company
Limited Partnership in which the Capital is divided into Shares
Limited Liability Company
Cooperative Company


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 4
Sayfa Sayısı : 658
Ağırlık : 658
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺273,00
Tükendi

Gördüğü yoğun ilgi sonucunda gözden geçirilmiş ve güncellenmiş 10. Baskısını yapan kitap, özellikle hukuk fakültesi öğrencisi dışındaki öğrencilere hitap eder tarzda sade, anlaşılır bir dille kaleme alınmıştır.
Bununla birlikte hukukçu adayları için de hem öğretici hem hatırlatıcı olan kitap, Türk pozitif hukuk sistemine göre yazılmıştır. Bu amaçla hukukun tüm bölüm ve alt kollarındaki temel kavramlarını örnekleriyle açıklamayı hedeflemiştir. Yine kitabın sonundaki örnek cevaplı test soruları yerini korumuştur.

Konu Başlıkları
.
Sosyal Düzen Kuralları ve Hukukun Varlık Sebepleri
.
Belli Başlı Hukuk Sistemleri
.
Hukukun Kaynakları
.
Hukukun Sınıflandırılması
.
Hukuk Kurallarının Uygulanması
.
Kanunun Yorum Usulleri Kanun ve Hukuk Boşluğu Kavramları
.
Hak Kavramı, Kazanımı ve Türleri
.
Hukukta Yaptırım (Müeyyide) Kavramı ve Türleri
.
Hakların Kazanılmasında ve Kullanılmasında İyiniyet Kavramı
.
Hakların Korunması ve Türk Yargılama Teşkilatı


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 10
Sayfa Sayısı : 624
Ağırlık : 624
En / Boy : 13 / 19
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺220,00
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı