Saadet İksiri Güzel Ahlak
Saadet İksiri Güzel Ahlak

Saadet İksiri Güzel Ahlak (9786254440625)

0,00
Fiyat : ₺350,00


Kuşkusuz, ahlak ilminin değeri, üstünlüğü, yüceliği ve önemi basiretli ve ince düşünceli insanlara saklı değildir. Aslında dinin omurgasını bu ilim oluşturmaktadır ve dünya yaşamının düzene girmesi ve ahiret saadetinin kazanılması ancak bu ilim sayesinde sağlanmakta ve insan ancak güzel huy edinerek, Allah Resulü (s.a.a.) ve Pak Ehlibeyti’nin önderlik ettiği, iyilerin safına katılabilmektedir. Buna karşın, kötü huylar ise, insanın, Allah’ın dergahından uzaklaşmasına ve lanetli şeytanın önderlik ettiği, kötülerin safına katılmasına yol açan öldürücü birer zehir misalidir.

Sonra dine ve maneviyata zarar veren kalp ve nefis hastalıklarının, insanın bedenine zarar veren fiziksel hastalıklardan çok daha tehlikeli olduğu, kuşku götürmez bir gerçektir. Zira fiziksel hastalıklar, nihayetinde insanın geçici olan bedensel hayatına zarar verebilmektedir. Buna karşın ruhsal hastalıklar, insanın sonsuz olan uhrevi hayatını mahvetmektedir. Dolayısıyla da fiziksel hastalığın tedavisini(tıp ilmini) öğrenmek, kifa-i bir farz iken, ruhsal hastalığın tedavisini(ahlak ilmini) öğrenmek, ayn-i bir farzdır.

Elinizdeki bu kitap, bu değerli ilmin ana komutlarını ve yüce tıbbın kısaca bir özetini içermektedir. Bu eserde nefis hastalıkları ve bu hastalıkların tedavi yöntemleri ve keza kurtarıcı ve helak edici sıfatların tanıtımı ve helak edici sıfatlardan nasıl kurtulabileceği ve kurtarıcı sıfatların nasıl kazanılabileceği özet nitelikte açıklanmaya çalışılmıştır.

Ayrıca her bir konu, Kur’an ayetleri, Allah Resulü(s.a.a.) ve Pak Ehl-i Beyti’nin (a.s.) nurlu hadisleri, akli deliller ve nakli örneklerle de inci misali süslenmiştir.


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 672
Ağırlık : 672
En / Boy : 17 / 24
Cilt Tipi : Ciltli
Kağıt Tipi : Şamua
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı