Rothschild Hanedanı
Rothschild Hanedanı

Rothschild Hanedanı (9786256989078)

0,00
Yayinevi : Kronik Kitap

Paranın Efendileri, 1798-1848

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ AİLESİNİN ETRAFINDAKİ SİS PERDESİ KALKIYOR

“Rothschildlerin büyüleyici hikâyelerinden daha önce sık sık bahsedilmişti ama hiçbiri bu kadar yetkin ayrıntılarla anlatılmamıştı.” The New York Times Book Review
“Niall Ferguson'ın kitabı, tahvil piyasasının asıl mucidi ve finans kapitalizminin yönlendiren güçler hakkında kuvvetli ve sinsi bir hikâyeye ilham veren bu köklü ailenin dünyasının parlak ve yetkili bir yeniden inşası. Harika bir okuma vadeden metin.” Harold James, Princeton Üniversitesi Tarih Bölümü

Meşhur tarihçi Niall Ferguson’ın kaleminden dünyanın en meşhur ama aynı zamanda en bilinmez ailelerinden birinin hikayesi: Rothschild Hanedanı. Ferguson bu kitabında mali güçleri sebebiyle finans dünyasının ve modern dönem Avrupa’nın şekillenmesinde dolaylı veya doğrudan yollarla etkili olmuş Rothschild ailesinin tarihini büyük bir maharet ve ustalıkla anlatıyor. Hem sunduğu tarihi gerçeklerle Rothschildlerle ilgili efsaneleri çürütüyor hem de ailenin olağanüstü ekonomik başarısının ardındaki sırları ortaya çıkarıyor. 
Ferguson elinizdeki kitabında Rothschild ailesinin köklerine inerek Frankfurtlu tüccar Mayer Amschel’den itibaren belirsizliklerle dolu tarihi en başından inşa etmeye başlıyor. Büyük finans imparatorluğunun kuruluşunu esas itibarıyla oğul Nathan Mayer'in 200 yıl önce İngiltere'ye gitmesi üzerinden temellendiriyor. Mayer Amschel Rothschild’in en yetenekli çocuğu olan Nathan işlerini sağlamlaştırabilmek ve etki sahasını genişletmek adına beş oğlunu Avrupa’nın farklı metropollerine yerleştiriyor. Her biri farklı yetkinliklere sahip bu beş oğul ve baba kızları, uzak akrabaları ve yabancıları dışlayıp birbirleriyle gayet yakın ilişkilerde bulunarak, kurdukları finans şirketi için daha önce Avrupa çapında benzerine rastlanmayan bir ilişkiler ağı örüyor. Öyle ki daha on dokuzuncu yüzyılın ilk çeyreğinde Rothschildler Avrupa'nın her yerine nüfuz etmiş; uluslararası tahvil piyasasına hakimiyetlerine altına almış; pamuk, tütün, şeker, bakır ve cıva gibi emtiaların en önemli tüccarları olmuş, kıta genelinde çok önemli devlet adamları üzerinde etkilerini kurmuşlardı.
Niall Ferguson’ın özel arşivlerden yararlanarak kaleme aldığı Rothschild ailesi monografisinin birinci cildi olan Rothschild Hanedanı: Paranın Efendileri, 1798-1848 Rothschildlerin ilk yıllarını derinlemesine ele alıyor ve ilgi çekici anlatımıyla, on dokuzuncu yüzyıl başı Avrupa’sının finansal, siyasi ve askerî yönlerine içeriden hayranlık uyandırıcı bir bakış sunuyor.


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 648
Ağırlık : 648
En / Boy : 15 / 23
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı