Can sıkıntısından kaçarız. İçimizin bize söyleyecekleri vardır. Bize derdini açacaktır. Kaygının bize anlatacakları vardır. Bizi kendi hikayemize çağıracaktır. Oysa biz kaçarız. İçimizin inlemesini, ağlamasını duymayacağımız kadar “gürültü”ye kaçarız. “Gürültü”yü kendimiz çıkarmak pahasına yaparız bunu. Acımızı hissetmemizi engellediği için kaçmayı bir iyileşme sanarız. Kargaşanın içinde yaramızdan saklanırız. Kendimize ve özgürlüğümüze giden yoldaki “yapabilme olasılığının dehşeti” bizi en çok kendi olasılıklarımızdan ve kendimizden kaçırır.

Oysa insan kaygısına ve acısına bakarak buluşur kendisiyle. Kaçtıkça küçülen, yaklaştıkça büyüyen “öz”ünü kaygısında keşfeder. Yüzleşmemek ve kaçmayı seçmek “olma”nın biraz da korkulu görkeminden kaçıp “olmama”yı seçmektir.

Senin kendinle konuşman lazım. Dert ettiklerini fark etmen lazım. Canını yakanları hissetmen lazım. Kendine söylemen lazım. Hastayım zannediyorsun. Değilsin. Kendini hasta ediyorsun. Bütün hücrelerin kulak kesilmiş dinliyor. Yetmiyor, çığlık atıyor. Dinlesen duyacaksın. Konuşsan duyacaksın. Senin kendinle konuşman lazım.
Cem Mumcu


Basım Ayı/Yılı : 2020
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 526
Ağırlık : 526
En / Boy : 14 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺275,00

“İyi” olanın saf iyilikten ibaret olduğunu sandığım yıllarım oldu. Kendimle buluşmayı, kendimi küçük bir tanrıya dönüştürmek zannettiğim çok uzun zamanlar geçirdim.

Sıkıntılardan tamamen uzaklaşınca mutluluğu ve huzuru bulacağımı söyleyen bir bataklığa düşmüştüm. Şeytanımla buluşmak yerine kuyruğumu koparmaya çalışıyordum. Sırf sorumluluğumu almamak için olmayacak işler peşindeydim.

İnsan olmanın bana hem yüklediği hem de hediye ettiği trajediyi asla kucaklayamıyordum.

Acılarımı, yaralarımı, eksiklerimi yok etmeye çalıştıkça kendimi yok etmeye çalışıyordum. Oysa yok etmek istediğim özgürlüğüm ve özgürlüğümün bana yükleyeceği sorumluluklarımdı. Ancak sorumluluğunu aldığım bir yaşama deneyiminin özgürlükle taçlanabileceğini kanaya kanaya ve kanata kanata hissettim.

Tamamlanmadım.

Tamamlanmayacağım.

Eksiğimin tamlık olduğunu anladım. Yürüdüğüm onca yolda zaman zaman karanlığa ve korkuya, kimi zaman da aydınlığa ihtiyacım oldu.

Rollo May, bazen aydınlatan bazen nefis bir karanlığa gömerek yoluma yoldaş olan imgelerden biridir benim için. Bu kitabı okurken de adeta kutsal diyebileceğim satırların arasında dolaştım. Görkemli bir ormanda yürürcesine ürpererek, coşarak geçtim bu kitabın içinden.

- Cem Mumcu


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 320
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2018
₺245,00

Dünyaca ünlü psikanalist Rollo May bu kitabında, kayıtsızlığın hakim olduğu şizoid dünyamızda, içi boşaltıp anlamsızlaştırılan bu iki kavramı; aşk ve iradenin gerçek anlamlarını, kaynaklarını ve birbiriyle ilişkisini ortaya koyuyor.

“Günümüzde aşk ve iradeye dair en çarpıcı nokta, geçmişte yaşamın çıkmazlarına bir çözüm olarak görülmelerine karşın, bu kavramların şimdi bizzat sorun haline gelmiş olmalarıdır. Geçmişte kendimizi yönlendirdiğimiz eski mitler ve simgeler yok artık; kaygı kol gezmekte ve biz, birbirimize sıkıca sarılıp, hissettiklerimizin aşk olduğuna kendimizi ikna etmeye çalışıyoruz. İrademizi kullanmıyoruz çünkü bir şeyi veya kişiyi seçersek diğerini kaybedeceğimizden korkuyoruz ve kendimizi şansımızı deneyemeyecek kadar güvensiz hissediyoruz. Birey içe dönmeye zorlanmaktadır; kimlik sorununun yeni bir biçimine saplanıp kalmıştır: Kim-olduğumu-bilsem-bile-bir-önemim-yok.”
(Kitaptan)

“Bilgece, zengin, zeki ve vazgeçilmez. ” –The New York Times

“Dr. May hepimizin hayatını değiştirebilecek bir yoğunluk ve zeka sunuyor. Aşk ve İrade insani mirasımızı ve potansiyelimizi inceleme, onları bağrına basma cesaretine sahip olanların inceleyeceği ve bağırlarına basacağı bir kitap.” –The San Francisco Examiner

“Nefis ve kusursuz bir üslupta yazılmış bu kitap, anlamlı ve yüreklendirici bir içgörüyle dolu mükemmel bir modern hayat ve aşk incelemsi.” –Sun Times (Chicago)


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 440
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 12.2017
₺245,00
Tükendi

Rollo May, kitabına bir tespitle başlıyor: "İçinde yaşadığımız çağda bir paradoksla karşı karşıyayız. Radyo, televizyon ve uydulardan âdeta bardaktan boşanırcasına yağan bilginin hiç bu kadarını görmemiş, kendi varlığımıza dair hiç bu kadar büyük bir içsel belirsizlik yaşamamıştık. Nesnel hakikat arttıkça, içsel netliğimiz de o kadar azalmakta." Varoluşumuza ilişkin algımızın karmaşıklaştığı bu çağda, ona nasıl ulaşacak, anlamını nasıl kavrayacağız? Hümanist psikiyatrinin öncü isimlerinden Rollo May, dikkat çektiği tehlikenin, tam tersini, var olmayı ön plana çıkardığına inanıyor ve ekliyor: "İnsan denilen yaratıklar hâlâ merak eden, bir sonatla kendinden geçen, sembolleri bir araya getirip şiirler oluşturarak yüreklemizi neşelendiren, büyük bir hayranlık ve huşuyla gündoğumunu seyreden bireylerdir. Tüm bunlar var olmanın belirtisi ve okuyacağınız sayfalardaki savların da temelidir." Varoluşun Keşfi, kaosun içinde yitirdiğimiz ve her zamankinden çok ihtiyaç duyduğumuz varlığımıza ulaşmada yol gösteren, bilimsel, anlaşılır ve zekâ ürünü bir kitap. "Varlıktan söz açmak çok mu fazla açık vermektir ya da fazla mı samimi, fazla mı derinliklidir? Varlığımızın üstünü örtmekle aslında yaşamda en çok keyif almış olduğumuz şeyleri kaybediyoruz. Zira varlık duygusu en derin, en temel sorularla iç içedir: Sevgi, ölüm, kaygı ve önemsemeye dair sorular..."


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 232
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2018
₺198,50
Tükendi

“ ... Luger marka tabancayı alarak içine bir şarjör koydum ve kuduz köpeği vurmak için dışarı çıktım. Şimdi bu öykünün ana fikri, benim elime bir canlıyı vurmak için silah almamın, beni psikolojik açıdan tamamen farklı biri yapmasıdır. Bu ölüm aletine sahip olduğum için herhangi birine ölümü verebilirdim; mantık dışı, düşman bir adam olup çıkmıştım. Benim silaha sahip olmamdan çok silah bana sahipti: Ben onun aracı olmuştum.”

Rollo May, “Güç, her insanın doğuştan hakkıdır ve güçsüzlük de en az güç kadar zarar verici olabilir,” diyor. İnsanoğlunun yaşam mücadelesinin özünü oluşturan güç, günlük hayatta farkında olmadan başvurduğumuz bir savunma sistemi. Gücün farklı alanlarda ve farklı kişilik yapıları üzerinde kullanılmasıyla ortaya çıkan sonuçları değerlendiren yazar, gücün sadece yıkıcı özelliğinden değil, kişinin gücü kullanmasının kaçınılmaz olduğu gerçeğinden de bahsediyor.

Kitabı, karşılaştığı vaka örnekleriyle zenginleştiren ve güç ile birlikte var olan şiddet temasının da aslında güçsüzlüğün bir ifadesi olduğunu belirten May, gücün, güçsüzlüğün, güç karşısındaki masumiyetin, şiddetin ve değişen rollerin portresini çiziyor.



Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 320
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 7.2018
₺20,50
Tükendi

Bir terapistin odasında neredeyse her gün olur. Bir danışan; bir insanı, bir olayı ya da bir duyguyu hatırlayarak, oldukça beklenmedik bir şekilde, şu andaki hayattan bir durumu, kültürümüzün eskimeyen mitlerinden birine bağlar. Tam o anda, mit bir aynaya dönüşür, sıklıkla bir yıl ya da daha uzun süredir devam eden bir davranış kalıbının rahatsızlık ve acı içeren kaynağını açığa çıkarır. İyileşme süreci başlar. Mit, ya da Rollo May’in ifadesiyle “zamanı parçalayan sonsuzluk”, iyileşmenin odak noktası haline gelir.
 
Dr. May, Klasik Yunan ve Dante’nin Orta Çağı, Avrupa efsanesi (Faust ve Uyuyan Güzel prototipi) ve çağdaş Amerikan hayatında (Jay Gatsby) mitlerin izini sürdü. Bunları rüyalar ve kendi uygulamalarında karşılaştığı çağrışımlarla ilişkilendirdi. Rollo May, Psikoterapist ve Mitlere Yolculuk’ta, manevi olarak kafa karıştıran bu dünyada, yön arayanlara anlam ve sağlam bir zemin sunuyor.
 
Büyük terapist Rollo May, Amerikan Psikoloji Cemiyeti tarafından yazılarının “zarafetini, zekasını ve üslubunu” onurlandıran Altın Madalya Ödülü’ne layık görülmüştür.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 384
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 2.2016
₺245,00
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı