Her Yer Karanlık

Her Yer Karanlık, Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Johnny Cash’in hayatına grafik bir yakın okuma imkânı sunuyor. Bir efsanenin, bir idolün, bir popüler kültür ikonunun sıra dışı biyografisi, ünlü Alman çizer Reinhard Kleist’ın kendine has edebi-estetik çizimleriyle hayat buluyor.

Johnny’nin henüz üç yaşında olduğu 1935’lerde, göçmen işçi bir babanın yoksulluk içinde ayakta tutmaya çalıştığı Cash ailesinin Arkansas’ta bir pamuk çiftliğine yerleşmesiyle başlayan hikâyeyi, on yıllar sonra tarihin gelmiş geçmiş en önemli canlı performanslarından biri olacak olan Johnny Cash at Folsom Prison öncesinde, bir mahkûm anlatmaya başlıyor. Ve küçük Johnny’nin ülkenin ve giderek dünyanın en ünlü country yıldızlarından biri olmasına, popüler müziğe ve kendisinden sonra gelen pek çok sanatçıya yön vermesine uzanan, inişli çıkışlı, ‘’fırtınalı’’ denebilecek ömrünün bütün kırılma noktalarını da kat ediyor.

Kleist’ın eseri, Johnny Cash’i ön planda tutsa da, sanatçının 71 yıllık hayatının arka planında Amerika’nın zengin bir panoramasını da veriyor. Toprak işçiliği, sınıfsal ayrımlar, Vietnam savaşı bu temalardan birkaçı.

Türkçe’de yayımlanışının ve Flaneur’ün 10. yılında, Cash’in yeni baskısı okura yeni bir tasarımla sunuluyor.


Basım Ayı/Yılı : 5/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 2
Sayfa Sayısı : 208
Ağırlık : 208
En / Boy : 19 / 26,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺189,00

“Ne garip… Bir adamı öldürüyorum, insanlar bunu anlayışla karşılıyor ve beni bağışlıyor. Buna karşın, bir adamı seviyorum, insanlar bunu beni kötü bir insan yapan bağışlanamaz bir günah sayıyor. Her ne kadar hiç hapse girmediysem de, neredeyse tüm hayatım boyunca hep hapistim.”

- Emile Griffith

Emile Griffith 24 mart 1962’de Benny Paret’le hafif-ağır sıklet dünya şampiyonluğu maçı için ringe çıktığında, genç boksör çoktan pek çok kez dövüşmüştü. Onu en çok yaralayanlar rakibinin yumrukları değil, derisinin rengi ve eşcinselliği dolayısıyla her gün yediği darbelerdi. New York’ta Madison Square Garden’daki kader gecesinde Emile Griffith hayatında ilk kez karşılık verir, bu kez o da vurur. Tek bir kez. O tek sefer fazla gelir.


Basım Ayı/Yılı : 2020
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 160
Ağırlık : 160
En / Boy : 16 / 24
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺105,00
David Bowie’nin Ziggy Stardust Yılları

1972
Rock’n’Roll mesihi ZIGGY STARDUST’ın doğumuna şahit olan yıl. Cinsel kimlik ve cinsiyet rolleriyle oynadığı kışkırtıcı oyun, David Bowie’nin tüm zamanların en etkili pop sanatçılarından birine dönüşmesinin yolunu açtı. Reinhardt Kleist, bu sivri sanatsal figürün ortaya çıkış hikâyesini, David Bowie’nin Ziggy Stardust öncesi Londra müzik sahnesindeki talihsiz çabaları ve şöhretinin doruğunda kendi yarattığı karakterle olan mücadelesi üzerinden, sürükleyici bir dille anlatıyor: Bowie, hızla uçlardaki yaşam tarzının yol açtığı yıkıcılığın tehdidi altındaki egosantrik bir rock yıldızına dönüşüyor.


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 176
Ağırlık : 176
En / Boy : 19,5 / 26
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺180,00
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı