Neden böyle bir başlık? İslamda Ahlakın Şartı Kaç? da ne demek? Bir Müslüman için imanın şartı ve İslamın şartı vardır ve bunlar asırlardır bilinmektedir; fakat ahlakın şartı diye birşey yoktur, Durup dururken bu nereden çıktı?
Bu kitabın ana başlığı haklı olarak hemen bu ve benzeri soruları akla getiriyor olsa gerektir. Bu çalışmamızda biz, tam da bu türden sorulara cevap vermeye ve somut önerilerde bulunmaya çalışacağız; fakat böyle bir sorunu meşruiyet ve makbuliyetini ve hatta mecburiyetini savunma, onun büyük önemini vurgulamaya gayret edeceğiz..

Basım Ayı/Yılı : 4/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 3
Sayfa Sayısı : 184
Ağırlık : 184
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺50,60

İnsanlık tarihi kabaca gözden geçirildiğinde bile, “Tanrısız” bir döneme rastlamak imkansızdır. Modern zamanlardaki kategorileştirmede din ve Tanrı insanlığın erken dönemlerine primitif bir ürün olarak gönderilmekle birlikte, Tanrı yine yoğun bir tema olarak tartışmanın konusu olmaya devam etti. Hatta din ve Tanrı’nın gelecekte işlevini yitirerek kaybolacağı şeklindeki beklenti gerçekleşmediği gibi, mitoloji postmodern dönemde kendisini yeniden gösterdi. Modernlikten itibaren Tanrı’ya “bundan sonrası benim” diyerek dünyayı kendi başına inşa edeceğini düşünen insan krizlerle yeniden sarsılmaya başlamıştır. Anlaşılmıştır ki, Tanrı’ya veda etmek o kadar da kolay değildir. Çünkü Tanrı’ya veda, insanın kendi üzerine çöküşü ve ölümünü işaret etmeye başlamıştır. Dünya ölçeğinde farklı dinlerin Tanrı anlayışlarını ele alması sebebiyle çalışmamız “Bir Dünya Tanrı” ismiyle vücut bulmuştur.
 
Kitapta, aşağıda belirtilen sorular muvacehesinde dinlerin Tanrı-toplum etkileşimi netleştirilmeye çalışılmıştır. 1-Varolan teoloji, Tanrı’yı nasıl tanımlıyor? 2-Bu dinlerin yaşandığı toplumlarda nasıl bir Tanrı tasavvuru ortaya çıkıyor? 3-Tanrı’ya verilen sıfatların sosyal yansımaları nasıldır? 4- Böyle bir Tanrı anlayışı nasıl bir dünya inşa ediyor? 5-Bu tanrı anlayışı, hangi çağdaş sorunları çözüyor ya da sorunlar çıkarıyor? 6-Bu tanrı anlayışı nasıl bir Tanrı-insan ilişkisi kuruyor? 7-Bu tanrı anlayışı nasıl bir Tanrı-çevre (tabiat) ilişkisi kuruyor? 

Basım Ayı/Yılı : 4/2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 608
Ağırlık : 608
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺167,20

Hz. Ebû Bekir ve Hz. Ömer (Şeyhân/Şeyheyn) Resûl-i Ekrem’i kendilerine örnek almaları ve ona sıkı sıkıya bağlı kalmaları, sadakatleri açısından sonraki dönemler için iyi birer rol model teşkil etmişlerdir. Her biri bir devlet başkanı olarak iki halife de dönemlerinde, büyük başarılara imza atmışlar ve istikrarı sağlamışlardır. Fitneye meydan vermemişlerdir. Takip eden dönemlerde ise iş başka şekil almıştır: Hz. Osman’a karşı başlatılmış olan büyük isyan ve daha sonra ortaya çıkan iç savaşlar nedeniyle İslam toplumu derinden sarsılmıştır. Dönemler arasında şöyle bir metafor söz konusudur. Hz. Ebû Bekir, toplumu asası ile idare ederken, Hz. Ömer eline kırbacını almıştır. Devamında ise kılıç sahneye çıkmıştır. Zira asa ve kırbaç artık iş görmez hale gelmiştir. Böyle olmakla beraber kılıç, asa ve kırbacın gördüğü işi görememiştir. İslam toplumu bir anlamda asadan kırbaca, kırbaçtan kılıca evirilen sancılı bir süreç yaşamıştır. Tekrar vurgulamak gerekirse, sancılı sürecin adı fitnedir. Bu bakımdan söz konusu dönemleri birbirinden tefrik etmek gerekmektedir. Hz. Ebû Bekir ve Hz. Ömer dönemleri, yönetimde başarı ve istikrarı temsil ederken, takip eden dönemler kaosa teslim olmuştur. Bu dönemlerde ümmet maalesef yakasını fitneden kurtaramamıştır.

Basım Ayı/Yılı : 10/2020
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 128
Ağırlık : 128
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺35,20

Bütün varlıklar içinde en şerefli ve en mükemmel yaratılmış olan insanın; cimrilik, nankörlük, kıskançlık, acelecilik, öfke, korku, dünya ve mâl sevgisi gibi birçok psikolojik zaaflarının olduğu bir gerçektir. Bununla birlikte Kur’ân’da ve hadîslerde bu zaafların insana niçin verildiği, nasıl ve ne şekilde kullanılması gerektiği de beyan edilmiştir.
Rasûlüllah (sallallâhu aleyhi ve sellem)’in, Kur’ân’la ve hadîsleriyle bu zaafların veriliş gayeleri doğrultusunda nasıl kullanılacağını açıklamak ve yaşayışıyla ümmetine örnek olmak suretiyle hem fiilî hem de sözlü olarak psikoterapi icra ettiği görülmektedir.
İşte bu kitapta, insanın sahip olduğu psikolojik zaaflardan ve birbiriyle çok yakından alakası bulunan haset, cimrilik ve hırs konuları ele alınmış olup, Rasûlüllah (sallallâhu aleyhi ve sellem)’in, bu zaafların tedavisi için icra etmiş olduğu terapi teknikleri tesbit edilerek günümüz modern psikoterapi yöntemlerine katkıda bulunmaya ve mutlu yaşama hususunda yardımcı olunmaya çalışılmıştır.

Basım Ayı/Yılı : 10/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 160
Ağırlık : 160
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺44,00

Dinin olmazsa olmazlarından olan Akıl, Kur’an ve Peygambere/ Sünnete güçlü bir şekilde vurgu yapan Yasin suresi insanlıktan şunların bilinmesini istemektedir:
Allah yüceler yücesidir, sınırsız güç sahibidir, mutlak hükümranlık ve her türlü tasarruf hakkı O’nun elindedir ve hiçbir sıfat ve eyleminde asla bir eşi, benzeri ya da ortağı yoktur. Dolayısıyla bazı fanilere isnat edilen tasarruf yetkisi dayanaksız bir iddia olmaktan öteye geçemez.
İnsanın bu dünyada iken iyi ya da kötü yaptığı her şey kesinlikle ve eksiksiz bir şekilde kaydedilmektedir ki, tutulan bu sicil kıyamet günü onun yargılanmasının temelini oluşturacaktır.
Allah’ın verdiği sayısız nimetlerine karşılık hep iman ve şükür bilinci içinde yaşamak O’nun bütün kullarından istediği bir husustur.
İnsan, bir iş yaparken ya da bir söz söylerken mutlaka yaratıldığı bir damla suyu göz önünde bulundurmalı ve bu yönüyle hiç kimseden üstün olabileceği vehmine kapılmamalıdır.
Allah’tan gelen bütün insanlar bir gün yine O’na dönecek ve huzurunda toplanıp yargılanacaklardır.
İşte surenin önemle vurguladığı bu ilkeleri içselleştirip hayata geçiren kimse, genel hatlarıyla Kur’an’ı da anlamış ve böylece Allah’ın istediği gibi bir kul olma imkanını elde etmiş olur.
Şüphe yok ki, bu ilkeleri öğrenip anlamak ve içselleştirmek her şeyden önce gelir.

Basım Ayı/Yılı : 6/2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 296
Ağırlık : 296
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺81,40
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı