Putin'in Aklında Ne Var?
Putin'in Aklında Ne Var?

Putin'in Aklında Ne Var? (9789750521461)

0,00

Putin’e Sovyet âşığı diyebilir miyiz? Judo merakının Kant’la nasıl bir ilişkisi olabilir? Tam bir liberal görünümü verirken muhafazakârlığa nasıl dümen kırabilmiştir? Batı’yı neden Rusya’nın ezeli düşmanı olarak görür? İmparatorluk hevesinin ve savaşçılığının sonucunda bizleri nasıl bir dünya bekliyor?

Putin, yeni dünya tahayyülünü şekillendirirken tek bir kaynaktan beslenmiyor. Birbirinden çok farklı kulvarlardaki düşünürlerin fikirlerini kendine has bir biçimde harmanlıyor. Burada biraz
Soljenitsin, biraz Dostoyevski bulmak mümkün. Putin’in Aklında Ne Var? adlı bu kitapta Putin’in yönetim felsefesini ve ülke idealini içeren ilginç bir portresini bulacaksınız. Ayrıca bu deneme tek adam yönetiminin hayalini kuran ve gerçekleştiren Vladimir Putin’in neler yapabileceğini görmek, gelecekte hangi adımları atacağını tahmin edebilmek için ipuçlarıyla dolu.

Michel Eltchanınoff, birçok övgüye değer görülen bu çalışmasında Kırım’ın ilhakı ve Suriye’ye Rus müdahalesinden beri akılları kurcalayan bir soruyu cevaplamaya çalışıyor: Putin’in aklından neler geçiyor?

Belli belirsiz varlığı sezilen bir doktrin birkaç yıldan beri daha açık bir biçimde ortaya çıkmaya başladı. Putin’in kişiliği gibi öngörülemez ve nüfuz edilmesi güç, karmaşık bir doktrin... Bu melez ve kararsız doktrin hepimizi hareketli ve belirsiz bir geleceğin beklediğine işaret ediyor olabilir. Yaşayıp göreceğiz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 149
En / Boy : 13 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 2.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı