Prometheus'un Otağı
Prometheus'un Otağı

Prometheus'un Otağı (9786056740459)

0,00
Yayinevi : Malt Yayınevi

Prometheus, Hesiodos'a göre İapetos'la ve Klymene'nin oğlu ve Atlas, Menoitios ve Epimetheus'un kardeşidir. Bazı, metinlerde Prometheus'un annesi Asia ve kardeşi Athos olarak gösterilir. Prometheus, öteki kardeşleri gibi, tanrısal düzene kafa tutmuş, karşı çıkmış ne var ki öteki kardeşlerinden farklı olarak sonunda insanoğlunu yaratarak ve onlara ateşi (yaratıcılığı, bilimi, uygarlığı) vererek bu düzeni değiştirmeyi başarmıştır.

Genel kavramlar içinde bizler yani, insanlar; yaratılmış olduğumuz inancıyla hayatımızı sürerken; kaderci (fatalist) yaklaşımla başımıza gelenleri kabullenmeye çalışıyoruz.

Olaya bu açıdan bakıldığında şiir, insan doğasının en anarşist yanının temsilcisi olarak karşımıza çıkıyor. En zoru, en basite, en kolayı da en zora evirme becerisiyle, ucu bucağı olmayan bir düşlemi varetmemizi sağlıyor.

Yaşadığımız bu Dünya, yarattığımız düşlem sınırlarında yer alan Prometheus'un bir otağı, bizler de onun oyuncakları olarak, bize tanımlanan rollerimizi yerine getirmek için çalışıyoruz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 64
En / Boy : 13 / 19
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı