Planlı Davranış Teorisi Perspektifinden Sürdürülebilirlik İçin Pazar Bölümlerinin Politik ve Sosyal Önerileri
Planlı Davranış Teorisi Perspektifinden Sürdürülebilirlik İçin Pazar Bölümlerinin Politik ve Sosyal Önerileri

Planlı Davranış Teorisi Perspektifinden Sürdürülebilirlik İçin Pazar Bölümlerinin Politik ve Sosyal Önerileri (9786257126052)

0,00

İnsanın istek ve ihtiyaçlarından ödün vermeden yaşayabileceği bir gelecek için sürdürülebilirlik anlayışının benimsenmesi şarttır. Bireylerin çevreyle olan etkileşimleri bu süreçte önemli rol oynamaktadır. Sürdürülebilir davranışları hayata geçirme konusunda faklı hassasiyetleri bulunan bireylerin bir takım araç ve yöntemlerle motive edilmesi ihtiyacı ortaya çıkmaktadır.

Bu durumu çıkış noktası kabul eden kitapta, bireylerin nasıl daha çevreci olabilecekleri sorusuna yanıt aranmaktadır. Çevreci davranış sergileme bakımından aynı düzeyde bulunmayan bireylerin davranış kalıplarını çıkartmak ve etkin stratejiler sunabilmek için pazar bölümlendirilmektedir. Pazar bölümlerini bulundukları çevrecilik düzeyinden daha ileriye taşımanın çözümünü ise yine aynı bölümlerin politik ve sosyal önerilerini alarak sunmaktadır. Sonuçları ileri düzey istatistiki yöntemlerle ortaya koyan yazar, tüm süreci literatürde çevreci davranışların anlamlandırılmasında kabul görmüş Planlı Davranış Teorisi perspektifinden ele almaktadır. Karar alma süreci kapsamında sürdürülebilir tüketici davranışlarını şekillendiren teoriler incelenmekte ve çevreci davranışları etkileyen faktörlere geniş yer verilmektedir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 298
En / Boy : 16 / 23.5
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 9.2020

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı