Persler - Unutulmuş Krallıklar
Persler - Unutulmuş Krallıklar

Persler - Unutulmuş Krallıklar (9786257117067)

0,00
Yayinevi : Halk Kitabevi

Medlerin krallığı Ahamenidlere(Ahameniş) verdiği bir dönemde krallığın büyümesi adına yeni hesaplar ve yeni stratejiler de beraberinde gündeme alınmıştı. Bir dizi saray içi entrikalardan sonra İran bölgesinde Zerdüşt'ün ilkelerini resmi din olarak kabullenen Ahamenidler, köleliğin ortadan kaldırılması için örnek olacak atılımlar yaptılar. Bu örneklerden bir tanesi, Babil kralı Nebukadnezar.II'nin köleleştirdiği Yahudi uyruklu esirleri serbest bırakmalarıyla işe başlandı.

Babil'in kuşatılması yazıtlara dramatizeli ifadelerle konu olmuştu. Kent Persler tarafından kuşatıldıktan sonra hem köleler serbest bırakılmış ve hem de başka kent krallıkları tarafından alınan Marduk heykellerini de Esegila tapınağına geri getirmişlerdi. Çok hızlı ve seri savaşlarla sınırlarını kısa zamanda genişleten Perslerin daha sonra Yunan şehir devletlerine karşı da bir dizi savaşlar yaptıklarını görmekteyiz. Perslerin ortaya çıkması aynı zamanda Yunan şehir devletlerinin korkulu rüyası olmuştu. İmparatorluk Makedon kralı Büyük İskender tarafından tarih sahnesinden silindi.

Ali Narçın, bu eserinde Persler hakkında okurlarıyla karşı karşıya gelmektedir. Eserdeki ifadeler tamamen yalınlaştırılmış bir şekilde hazırlanmıştır. İnaniyoruz ki bu eser, Persler hakkında kısa, öz ve aydınlatıcı bir çalışma olarak anılacaktır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 128
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 7.2020

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı