Penguenler Adası
Penguenler Adası

Penguenler Adası (9786052492536)

0,00

111 yıl önce yazılan Penguenler Adası o zamanki Fransız adaletine bir göndermedir.

Tarih tekrardan ibaret değildir ama toplumlar benzer aşamalardan geçerler. Klasik kitaplar bu olayları anlattıkları için klasik olarak anılırlar ve her zaman geçerliliklerini korurlar. Penguenler Adası´nı 1908 yılında yazan Anatole France 1921 yılında Nobel Edebiyat Ödülü´nü kazanmıştır. Bir siyasi düş niteliğinde olan ´´Penguenler Adası´´ daha çok bir fantezi özelliği taşır.

Eserde Fransız tarihinin gülünç tarafları acı bir alayla ve yazarın kendine has üslubu ile anlatılmıştır. Penguenler Adası France´in en önemli yapıtlarından biridir. Mael adındaki efsanevi bir aziz Kuzey kutbunda Penguenlerin yaşadığı bir ada bulur ve bu adayı Avrupa´ya taşır. Kitabın ilerleyen bölümlerinde penguenlerin ilişkileri Penguenlerin ve Fransa´nın birbirine parelel devam eden tarihi anlatılır.

France, bu romanından sonra siyasete daha kararlı olarak yöneldi, kalemini ve adını militan harekete katkı sağlamak için kullandı. Okuyucular romanda pembe Kız (Jean D´Arc). Trinco (Napoleon). Aegidius Aucupis (Voltaire), Colomban (Emile Zola), Pyrot (Dreyfus),vb. önemli tarihsel kişileri tanımakta güçlük çekmeyeceklerdir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Eskişehir
Sayfa Sayısı : 264
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı