Parfüm
Parfüm

Parfüm (9786057633584)

0,00

Parfüm, kadim tarihten günümüze gelen olan bir kavram olup bugün, modern dünyanın en pahalı prestij ürünlerinden ve ruhun ham maddelerinden birisidir. Belki biraz mistik olacak ama bu ham madde, işlenip mamul hâle geldiğinde kişi: “İşte bu benim kokum!” deyip, o kokuyu satın alır. Tabii ki kişi, kendini gerçekten tanıyorsa… Rutinin biraz dışına çıkılırsa koku, aslında baharatlı, oryantal, odunsu ya da çiçeksi değildir. Koku, “siz”; koku, “sen”dir.

Güzel kokular, insanları daima pozitif etkilemiş, temizlik, ferahlık, güzellik, hatta güç ve zenginlik algısı oluşturmak amaçlı âdeta bir kartvizit olarak kullanılmıştır.

Parfüm, kozmetik endüstrisinde en büyük rekabetin ve prestij savaşlarının yaşandığı alanlardan biridir. Gizli formülleri, büyük Ar-Ge laboratuvarları, yeni koku bileşenlerinin sentezi, ünlü isimlerin yer aldığı reklam kampanyaları, özel tasarımlı şişeleri ve çok yüksek rakamlara çıkabilen ürün bedelleri ile kozmetik sektörü içerisinde apayrı bir yere sahiptir.

Bu kitap çerçevesinde, parfüm kavramı bir kimya profesörünün kaleminden çok geniş bir perspektifte, tüm yönleri ile ele alınmış; bilimsel bir zemin üzerinde işin sadece kimyasal yapısı değil, tarihi ve sanatsal yönü, Sümerlerden günümüze dek anlatılmıştır.

Gül de eşlik etmiştir bu büyülü yolculuğa, menekşe ve nergis de... Ülkemizde hiç bilinmeyen bitkiler de yer almıştır, en modern ve bilimsel koku elde etme yöntemleri ile. Faydalı olması dileği ile, buyur edin Parfüm’ü bilgi hazinenize...


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 739
En / Boy : 16 / 24
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : 3.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı