İnsanın, yaşamın odağında olduğu bir çağda, bir görüntüleme aygıtının ilk objesi olmasına şaşırmamak gerekir, çünkü her gün onlarca, yüzlerce, belki de binlerce insanla, yani portreyle karşılaşmaktayız. O nedenle görüntüleme aygıtlarının en yaygını olan fotoğraf makinesinin tabii ki ilk objelerinden biri portredir. Portre fotoğrafları çekmek, hem çok keyiflidir hem de detaylara dikkat edilmesi ve fotoğraf tekniğine dair bazı kuralların bilinmesi halinde yaratıcılığınızı kullanmanız için çok elverişlidir. 

Prof. Dr. Özer Kanburoğlu (AFIAP), Dijital Fotoğraf Akademisi serisinin dördüncü kitabı olan Portre Fotoğrafları Nasıl Çekilir? ile portre fotoğrafçılığının farklı tiplerini bol örneklemeler yaparak açıklarken ne tip dijital fotoğraf makineleri, objektifler, yardımcı malzemeler, ışıklandırmalar ve pozlandırmalar kullanılarak bir portrenin nasıl doğru fotoğraflanacağını anlatıyor. 

 Portre çekimlerinin temel özellikleri nelerdir?

 Işık nasıl kontrol edilir?

 Hangi ölçüm moduyla pozlandırma nasıl ölçülür?

 Kompozisyon nasıl düzenlenir?

 Fotoğraflar çekim sonrasında nasıl işlenir?

Tüm bu soruların cevabı ve daha fazlası, örnek fotoğraflarla bu kitapta. 

Sayfa Sayısı        : 400

Ebat                     : 15x21

Kağıt / İç Baskı    : Kuse Mat 130 gr

Cilt / Kapak          : Amerikan Bristol 230 gr

Kapak Uygulama : Rüveyda Kul

₺546,00

ARKA KAPAK YAZISI

Fotoğrafçılığı amatör ya da profesyonel olarak yapan birçok fotoğrafçı, fotoğraf hayatının belli bir bölümünde önündeki makro dünyayı küçük bir sensöre ya da eski analog sistemde filme sığdırmak istemiştir. Bazı amatör ya da profesyonel fotoğrafçılar ise bir fotoğraf dili olarak tüm hayatlarını bu tip makro çekimlere adamıştır. Makro fotoğrafçılık klasik çekimlerden farklıdır ve bu farklılığının temelinde çıplak gözle görülmesi imkânsıza yakın olan objelerin çok özel fotoğraflarının çekimi yatmaktadır. Doğru teknik ve donanımla çekilen makro fotoğraflar, bambaşka bir dünyanın kapılarını aralar.

Prof. Dr. Özer Kanburoğlu (AFIAP), Dijital Fotoğraf Akademisi serisinin üçüncü kitabı olan Makro Fotoğraflar Nasıl Çekilir? ile makro fotoğrafçılığın temel prensiplerinden başlayarak, bu çekimlerin ne tip fotoğraf makineleri, objektifler ve yardımcı malzemelerle yapılabileceğini, bu çekimlerde kompozisyonun nasıl kurulacağını, ne tip tekniklerle hangi sonuçlara ulaşılabileceğini ayrıntılı şekilde anlatıyor. 

 Makro çekimlerinin genel özellikleri nelerdir?

 Fotoğraf makinesinin ayarları nerede olmalıdır?

 Hangi pozlandırma öncelikleriyle nasıl çekim yapılır?

 Makro çekimlerinde karşılaşılan problemler nasıl çözülür?

 Doğada makro çekim hazırlığı nelerdir?

Tüm bu soruların cevabı ve daha fazlası, örnek fotoğraflarla bu kitapta.

 

Sayfa Sayısı        : 400

Ebat                     : 15x21

Kağıt / İç Baskı    : Kuse Mat 130 gr

Cilt / Kapak          : Amerikan Bristol 230 gr

Kapak Uygulama : Rüveyda Kul

₺504,00

Doğanın güzelliği ve çeşitliliği resim sanatını etkilediği kadar fotoğraf sanatını da etkilemiştir. İster amatör ister profesyonel olsun her fotoğrafçı gizemli bir ışıkla aydınlatılmış o muhteşem doğa manzaralarını fotoğrafa aktarmak ister.

Prof. Dr. Özer Kanburoğlu (AFIAP), Dijital Fotoğraf Akademisi serisinin ikinci kitabı olan Manzara Fotoğrafları Nasıl Çekilir? ile manzara fotoğrafı çekimlerinin temel özelliklerine ve teknik anlamda dikkat edilmesi gereken tüm konulara değinerek her düzeydeki fotoğrafçının anlayıp uygulayabileceği ipuçları sunuyor.

Işık ve alan derinliği nasıl kontrol edilir?
Sınırsız netlik tekniği nasıl uygulanır?
Bakış noktası ve objektif odak uzaklığı nasıl seçilir?
Kompozisyon kurulurken hangi noktalar göz önünde bulundurulur?
Gündönümü ve kar manzarası fotoğrafları çekme teknikleri nelerdir?
Uzun pozlandırma / Kızılötesi / HDR tekniği fotoğrafları nasıl çekilir?
Çekim sonrası fotoğraflar nasıl işlenir?
Tüm bu soruların cevabı ve daha fazlası, örnek fotoğraflarla bu kitapta.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 440
En / Boy : 15 / 21
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : 9.2016
₺546,00

Fotoğrafçılıkta en çok arzu edilen farklı anları ölümsüzleştirmektir. Fantastik fotoğraf teknikleri sayesinde hem profesyonel hem de amatör fotoğrafçılar birçok çarpıcı kareye imza atmışlardır ve atmayı da sürdürmektedirler. Fantastik fotoğraf teknikleri içinde en çok tercih edilen de gece fotoğraflarıdır. Kısa bir zaman içinde farklı ışık tonlarıyla en güzel kadrajı yakalayıp deklanşöre basmak aslında sanıldığı kadar kolay ve yeterli değildir.

Prof. Dr. Özer Kanburoğlu (AFIAP), Dijital Fotoğrafta Pratik Çekim Teknikleri serisinin ilk kitabı Gece Fotoğrafları Nasıl Çekilir? ile gece fotoğrafı çekimlerinin temel özelliklerine ve teknik anlamda dikkat edilmesi gereken tüm konulara değinerek her düzeydeki fotoğrafçının anlayıp uygulayabileceği ipuçları sunuyor.

  • Gece fotoğrafçılığında etki nasıl yaratılır?
  • Gece fotoğrafçılığında hangi tip makine/objektif tercih edilmelidir?
  • Hava durumunu nasıl avantaja çevirirsiniz?
  • Havai fişek, şimşek/yıldırım ve yıldız kayması fotoğrafları nasıl çekilir?
  • Fotoğraflar hangi programlarda nasıl birleştirilir?

Tüm bu soruların cevabı ve daha fazlası, örnek fotoğraflarla bu kitapta.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 288
En / Boy : 15 / 21
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : 8.2015
₺361,20
Tükendi
Gerek tanıtım gerekse belgesel fotoğrafçılıkta önemli bir yere sahip olan mimari fotoğrafçılık; sabırlı, planlı ve disiplinli bir çalışmayı gerektirir. Bununla birlikte yeterli teknik donanım ve bu donanımı en doğru biçimde kullanacak teknik bilginin de mimari fotoğrafı çekecek olan kişide bulunmalıdır. Ayrıca yapı üzerindeki estetiğin ve etkilerinin bilinçli bir şekilde tespit edilip fotoğrafa aktarılması da önemlidir. Dolayısıyla mimari fotoğrafçılık, temelde yapının plastik öğelerinin ve fonksiyonlarının keşfi ve perspektif etkilerinin incelenmesiyle başlar. Mimari fotoğrafı gerçekleştirirken amacın ve malzemenin iyi belirlenmesi, çekim planının iyi yapılması gerekmektedir. Bu kitap, mimari fotoğraf çekecek kişilerin bu işleme nasıl başlayacaklarını, hangi malzemeleri hangi durumlarda nasıl kullanmaları gerektiğini ve karşılaşacakları olağanüstü durumlara karşı, hangi malzemelerle nasıl hareket edecekleri anlatıyor.
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 200
En / Boy : 19,5 / 27
Kağıt Cinsi : Kuşe
Basım Tarihi : .2008
₺15,56
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı