Otizm Evinize Geldiğinde

Otizm Evinize Geldiğinde (9786254395093)

0,00

Otizm; biyolojik, gelişimsel, sosyoekonomik ve psikolojik neden ve sonuçları olan ve yaşamın çok geniş bir alanını etkileyen bir bozukluktur. Otizm her ne kadar bireysel bir bozukluk olsa da bir çocuğun Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanılanmasıyla birlikte hatta bazen daha öncesinden itibaren tüm aile dinamikleri etkilenmektedir. Psikoloji alanındaki araştırma ve gözlemler de bize ailenin gündemini çokça değiştiren bu bozukluğun anne-baba ve özellikle evdeki diğer çocukların yaşamındaki yansımalarının oldukça önemli olduğunu düşündürmektedir.

Bu kitap da Otizm Spektrum Bozukluğunun (OSB) ailedeki psikolojik boyutuna odaklanmaktadır. Yapılan araştırma bulgularına dayanarak Türkiye’de çocuğu OSB tanılanmış anne-babaların ve sağlıklı gelişim gösteren kardeşlerin deneyimlerini, psikolojik dayanıklılık ve duygu düzenleme kavramları çerçevesinde aktarmayı amaçlamaktadır.

OSB tanılanan çocukların her birinin kendilerine özgü, biricik olduğu ve her ailenin süreci kendine özgü yaşadığını söyleyebiliriz ancak, diğer yandan psikoloji bilimi göstermiştir ki başkalarının deneyimlerinden çıkarımlarda bulunmak yaşamda sıkça kullandığımız ekonomik bir öğrenme yoludur. Bu doğrultuda, kitabın tüm okurlar için otizmin bir eve geldiğinde aile dinamiğini nasıl etkilediğine, özellikle ailede gölgede kalma riski taşıyan kardeşlerin deneyimlerine dair detaylı fikir vermesi amaçlanmıştır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 224
En / Boy : 13.5 / 21.5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 7.2021

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı