Osmanlı Aile Hukuku
Osmanlı Aile Hukuku

Osmanlı Aile Hukuku (9786053261834)

0,00

Osmanlı Devletinde Tanzimatla başlayan süreçte, gerek iç ve gerekse dış bazı sebeplerle, hukukun neredeyse tüm alanlarında kanunlaştırmalar yapılmıştır.

Bu dönemde aile hukuku alanını düzenlemek üzere Hukuk-ı Aile Kararnamesi hazırlanmış ve yürürlüğe girmiştir. İlgili kanun, başta Hanefi mezhebi dışındaki diğer mezheplerden istifade olmak üzere birçok bakımdan alanında ilk olma özelliğine sahiptir. Bu nedenledir ki hem dışarıdan hem de içeriden kimi eleştirilere maruz kalmış ve kısa bir ömre sahip olmuştur.

Bu kitap, ilgili süreçte gerçekleştirilen kanunlaştırma çalışmaları hakkında bir bilgilendirme sonrasında, Hanefi mezhebi dışındaki mezheplerin görüşlerine yer verildiği ana gerekçesiyle Hukuk-ı Aile Kararnamesini şiddetle eleştiren Abdulkadir Sadreddin Efendi'nin eleştirilerini İslam hukukunun ilgili konulardaki kuralları ile birlikte okuyucuya sunmaktadır. Ayrıca çalışmada Hukuk-ı Aile Kararnamesi, esbab-ı mucibe layihası ve Abdulkadir Sadreddin Efendi'nin konuyla Sebilürreşad dergisinin ilgili sayılarında yayınlanan makalelerinin latinizesi yer almaktadır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 239
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı