Orwell’in İntikamı
Orwell’in İntikamı

Orwell’in İntikamı (9786051851181)

0,00

Peter Huber’in, tarihin gelişimini gözlemleyen kitabı, internet gibi araçların insanlara nasıl fayda sağladığını ve toplumu iyi yönde değiştirdiğini anlatıyor.”

- Mark Zuckererg

George Orwell’in 1984’ü, yayımlandığı 1949 yılından bugüne zihinlerimizi meşgul etmeye devam ediyor. Yurttaşların Büyük Birader’in tele-ekranlarıyla izlendiği karamsar gelecek tasviri, baskıcı devlet iktidarına hizmet eden aygıtlar, teknoloji algımızı derinden etkiledi ve şu ciddi soruyu sormamıza neden oldu: Efendi kim olacak, insan mı yoksa makine mi? Yaşadığımız deneyim Orwell’in gelecek kurgusunun hatalı olduğunu gösterdi: Yeni iletişim teknolojileri insan ve bilgisayar arasında bir efendi-köle ilişkisi kurmaktan ziyade, heyecan verici işbirliği imkanları ve yeni yaratıcılık biçimleri vadediyordu.

Orwell'in İntikamı, 1984’ün palimpsesti, bilgisayarın bakış açısıyla kaleme alınmış yeniden yazımı, eleştirisi; romanın yazılışından 70, olayların geçtiği tarihten 30 küsur yıl sonra romanın öngörüleri üzerine yeni bir düşünme denemesi.

Peter Huber, Orwell’in eserlerini bilgisayarına yükleyerek 1984’ü, Orwell’in dilini kullanarak, yineleyerek yeniden yazarken, kurgu ile kurgu-dışını, edebiyatla denemeyi bir araya getiriyor. Orwell’in olay örgüsünü sürpriz ve farklı bir sona taşırken, kendi vizyonunu ve düşüncesini de, belki de bir sonraki yeniden yazım denemesine kadar, açıklıyor: Seçim özgürlüğünün, fırsat eşitliğinin ve sürekli bilgi akışının hâkim olacağı bir dünyanın öngörüldüğü çarpıcı bir ütopya.

“Orwell’in makinesindeki hayaleti çağıran, farklı, tartışmalı ama baştan sona ilgi çekici bir yeniden yazım.”

- Kirkus Reviews


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 336
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 3.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı