Ortopedik Muayene

Ortopedik Muayene (9786053352228)

0,00

Bir tıp doktorunun mesleğinde başarılı olmasının en önemli şartlarından biri, hastasını tedavi et-mesidir. Hastanın tedavi edilmesi de önce doğru bir tanıya ulaşmasını gerektirir. Doğru bir tanıya ulaşmanın tek yolu da ayrıntılı anamnez almak ile düzenli ve sistemli bir muayene yapmaktan geçer. Eğer muayene düzenli ve sistemli bir şekilde yapılmazsa, çok önemli bulgu ve belirtiler gözden kaçar. Bu durum doktoru teorik bilgisi ne kadar fazla olursa olsun, yanılgıdan ve tanı hatalarından kurtaramaz. Bu nedenle her doktorun, mesleğinde başarılı olması için düzenli ve sistemli muayene esaslarını öğrenmesi, bu alışkanlığı kazanması ve bunları her durumda hastalarına eksiksiz uygulaması gerekir.

Doktorların düzenli ve sistemli bir muayene alışkanlığını kazanabilmesi için, onlara yol gösterecek rehber kitapların olması gerekir. Ülkemizde dahiliye ve cerrahi gibi dallarda bu konuda pek çok kitap yazılmış olmasına rağmen, ortopedide bu konu üzerinde durulmamış ve bu amaçla kitap yazılmamıştır. Ortopedik muayene veya hareket sistemi muayenesi, diğer dallarda öğrenilen muayene yöntemlerinin ortopediye uygulanması ile sorun çözümlenmeye çalışılmıştır. Ancak ortopedik muayene diğer dallarla temelde benzerlikler göstermesine rağmen, esasta onlardan çok farklı kendine özel muayene yöntemlerine sahiptir. Bu kitabın yazılmasındaki amaç, ortopedik muayene konusunda bu eksikliği giderebilmektir.

Tıp öğrencilerinin gerek pratik uygulamalar esnasında gerek imtihanlarda, hastaya yaklaşa-madıklarını, hastayı muayene edemediklerini, ne yapacaklarını bilmediklerinden hastaya elini süremediklerini görmek beni üzmüştür. Eğer bu kitap tıp öğrencilerine, pratisyen doktorlara, ortopedi asistanlarına ve hareket sistemi ile uğraşan diğer tıp dallarındaki asistanlara, hareket sisteminin düzenli ve sistemli bir muayene alışkanlığını kazandırırsa amacına ulaşmış olacaktır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 224
En / Boy : 13.5 / 21
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : .2016

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı