Orta Asya’da ve Kırgızistan’da İslami Finansın Gelişimi Muhasebe Sistemi ve Halkın Bakış Açısı Üzeri
Orta Asya’da ve Kırgızistan’da İslami Finansın Gelişimi Muhasebe Sistemi ve Halkın Bakış Açısı Üzeri

Orta Asya’da ve Kırgızistan’da İslami Finansın Gelişimi Muhasebe Sistemi ve Halkın Bakış Açısı Üzeri (9786257677370)

0,00

Finansal sistemin güçlendirilmesi, bölgesel ve küresel krizlerden en az etkilenmesine yönelik çalışmalar uzun yıllardır devam etmektedir. Bu çalışmaların bir ürünü olan ve literatürde; faizsiz bankacılık, etik finans ve katılım bankacılığı olarak adlandırılan İslami finanstır. İslami finans, 1970'li yıllardan itibaren uygulaması görülmeye başlamış ancak hem bilimsel hem de uygulayıcılardan yeteri kadar ilgi görmemiştir. 2008 dünya finansal krizinden sonra İslami finans uygulamasına olan ilgiyi artırmıştır.

Orta Asya ekonomileri 21. yüzyılda en hızlı gelişim gösterecek ekonomiler arasında görülmektedir. Yeni ticari yolların oluşturulmasında Orta Asya ülkeleri stratejik bir konumda yer alması sonucu Orta Asya ekonomilerine olumlu yansıması kaçınılmaz olarak görülmektedir. İslami finans, Orta Doğu'da ve Asya'da, nüfusun büyük bir çoğunluğunun Müslüman olmasından dolayı çok hızlı bir gelişim göstermiştir.
Kitabın, İslami finansa ve İslami finansın Orta Asya'daki gelişim sürecine ilgi duyan akademisyen ve uygulamacılara önemli bir katkı sunması dileğiyle...

 


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 84
En / Boy : 13.5 / 21
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Tarihi : 12.2020

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı