Ordulaşan Devletler Devletleşen Ordular
Ordulaşan Devletler Devletleşen Ordular

Ordulaşan Devletler Devletleşen Ordular (9789753903790)

0,00
Yayinevi : E Yayınları

Orduları politik yapan nedir?

Siyasete bulaşmaları mı yoksa siyasetin onlara bulaşması mı? Bekir Bülend Özsoy, 5. eseri olan Ordulaşan Devletler Devletleşen Ordular’da bu soruya kapsamlı bir cevap verebilmek için tarihin izini sürüyor. Kâh İngiliz topraklarına gidiyor kâh Samuraylar diyarına... Rusya, İtalya, Amerika, Fransa, Almanya derken, Dünya neredeyse tüm milletleri içine alan bir savaş alanına dönüşüyor.

Orduların askeri yapısını incelerken o dönemin toplumsal ve siyasi yapısına da yer veren Özsoy, olaylar arasındaki sebep- sonuç ilişkisini, kendine has üslubu ve bakış açısıyla tekrar değerlendiriyor. Ordu ve siyasi iradenin birbirlerinin yetki alanlarına müdahale etmesinin ne gibi sonuçları olabildiğine dair kritik tespitlerde bulunan kitap, bilinen tarihi farklı bir gözle okumak için de okuyucuya önemli bir fırsat sunuyor.

Ordulaşan Devletler Devletleşen Ordular’da; Rusya’nın Çarlık rejiminden sosyalizme geçişini, Amerika’nın bir İngiliz kolonisiyken dünya devi haline gelişini, Polonya’nın devlet olma serüvenini, bir devri kapatan Fransız Devrimi ve daha birçok önemli olayı tekrar hatırlayacak ve Dünya, yine yeniden kaynayan koca bir kazana nasıl dönüşmüş bir kez daha düşüneceksiniz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 400
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2020

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı