Olumsuz Çocukluk Deneyimleri Çalışma Kitabı
Olumsuz Çocukluk Deneyimleri Çalışma Kitabı

Olumsuz Çocukluk Deneyimleri Çalışma Kitabı (9786256974234)

0,00
Yayinevi : Sola Unitas

Yetişkin Zihninin ve Fiziksel Sağlığınızı Etkileyen Çocukluğunuzun Gizli Yaralarını İyileştirin

Hoş olmayan duygulardan kaçınmak istemek son derece normaldir. Ancak kaçınma, duyguların ve bu duyguları yönlendiren anıların değişmeden kalmasına neden olur. Kaçınarak duygularla nasıl güvenle ve soğukkanlılıkla yüzleşeceğimizi öğrenemeyiz. Duygulardan korkmak aslında beyni tetikte tutarak bizi stres durumlarına hazırlar. Güzel haber şu, hoş olmayan duygularla rahatça ve güvenle başa çıkmanın yeni yollarını öğrenebilirsiniz.
Çocukluk döneminin gizli yaralarını iyileştirmek için pratik alıştırmalar!
Hepimiz çocukluğumuzun bir ürünüyüz ve çoğumuzun bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde çocukluktan yetişkinliğe taşıdığı izler var. Olumsuz çocukluk deneyimleri (OÇD'ler) -depresyon, anksiyete, panik bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) dahil olmak üzere- neredeyse tüm ruh sağlığı bozukluklarının kökeninde yer almaktadır. OÇD'lerle ilişkili anılar bir çocuğun beyninde iz bırakır ve travmatik olayın üzerinden yıllar geçmiş olsa bile zihinsel ve fiziksel olarak kendini gösterebilir.
Glenn Schiraldi, gizli kalmış yaralarınızla başa çıkmanın yanı sıra, acınızın temel nedenini ele almayı, beyninizin strese ve dış dünyaya tepki verme şeklini değiştirmeyi ve rahatsız edici anıları yatıştırmayı nasıl başarabileceğinizi alıştırmalarla açıklıyor.
Çocukluk döneminden kalan toksik stresin aslında sağlığınızı nasıl etkilediğini, bilinçaltınızda yer kaplayan rahatsız edici izlerden kurtulmanın yollarını, stresi nasıl kontrol edeceğinizi ve kendiniz için doğru terapi yönetimini ve zamanını nasıl tespit edebileceğinizi Olumsuz Çocukluk Deneyimleri Çalışma Kitabı adım adım açıklıyor!


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 264
Ağırlık : 264
En / Boy : 19,5 / 26
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı