Ölü Dağcı Oteli
Ölü Dağcı Oteli

Ölü Dağcı Oteli (9786052651247)

0,00


“Agatha Christie tarzı üst sınıf polisiyelerinin parodisi niteliğinde bir bilimkurgu klasiği.” –Vanity Fair

Karla kaplı bir dağda, dünyanın geri kalanından soyutlanmış bir ortamda yer alan bir otelin misafirlerinin hayatları, önce bir çığın düşüşü ve sonra da gizemli bir şekilde ölen bir müşterinin cesedinin ortaya çıkışıyla altüst olur. Kafa dinlemek için otele gelen polis müfettişi Glebsky’nin tatili böylece sona erer. Katili bulmak için başlayan arayış, beklenmedik gerçekleri gün yüzüne çıkaracaktır.

Arkadi ve Boris Strugatski’nin kaleme aldığı Ölü Dağcı Oteli, bilimkurgu ve gizem unsurlarını başarıyla harmanlayan, insan doğasını ve toplumun işleyişini sorgulayan bir roman.

ARKADİ VE BORİS STRUGATSKİ: Sovyet bilimkurgu edebiyatının en büyük yazarları olarak kabul edilen Arkadi (1925-1991) ve Boris (1933-2012) Strugatski, Tarkovski’nin kült filmi Stalker’a ilham veren Uzayda Piknik’in yanı sıra Tanrı Olmak Zor İş, Kıyamete Bir Milyar Yıl gibi birçok başyapıtın ortak yazarlarıdır. Yılların getirdiği polisiye merakıyla, “coşkuyla” kaleme aldıklarını belirttikleri ve “bir edebiyat deneyi” olarak gördükleri Ölü Dağcı Oteli’nin film uyarlamasının senaryosuna da yine kendileri imza atmıştır.


Basım Ayı/Yılı : 2023
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 224
Ağırlık : 224
En / Boy : 13,5 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı