Olası Görünmeyen Sekiz Olasılık
Olası Görünmeyen Sekiz Olasılık

Olası Görünmeyen Sekiz Olasılık (9786254493867)

0,00

Okuru, bilimin çılgınca olasılık dışı gerçeklerine yönelik akıllara durgunluk veren bir geziye çıkaran John Gribbin, Sherlock Holmes’un ünlü özdeyişini tekrarlayarak bize şöyle diyor: “Bir kez imkânsızı eledikten sonra, geriye kalan her şey, ne kadar imkansız olursa olsun, mevcut bilimsel bilginin ışığında kesinlikle mümkündür.’”

Evren’in bir başlangıcı olduğunu ve ne zaman olduğunu ve ayrıca Evren’in genişlemesinin hızlandığını biliyoruz. Uzayda, Dünya’dan milyarlarca ışık yılı uzaklıktaki kara deliklerin çarpışmasıyla oluşan, bir protonun on binde biri genişliğindeki dalgalanmaları tespit edebiliriz.

Ve en önemlisi, bugün Dünya’daki tüm karmaşık yaşam tek bir hücreden geliyor; ancak Ay’ın dengeleyici etkisi olmadan bizim gibi yaşam formları asla evrimleşemezdi.

“En başarılı bilimsel teorimizin ne anlama geldiği hakkında hiç düşünmediyseniz veya düşünmüşseniz ve en son fikrin ne olduğunu bilmek istiyorsanız, bu yeni kitap sizi çökmekte olan bir dalga fonksiyonundan daha hızlı bir şekilde bilgilendirecektir.”
–Jim Al-Khalili

“Son birkaç yılda çantalar dolusu bilimi sindirilebilir biçimde küçük bir alana sıkıştıran bir dizi kitap gördük. Bu kitap hafif, tam yerinde ve son derece bilgilendirici. Bilimin içine dalıyor, ilgi çekici bir hikâye anlatıyor ve güzel bir şekilde paketliyor.”
–Brian Clegg, popularscience.co.uk


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 116
En / Boy : 13.5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 9.2021

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı