Okurun Masası Yazarın Masası
Okurun Masası Yazarın Masası

Okurun Masası Yazarın Masası (9786051594170)

0,00

İyi okurlar olmak, iyi yazabilmek hatta iyi bir yazar olmak pek çoğumuzun hayalidir. Bu hayalin peşinden koşmaya başlayanlar ise bir dizi soruyu cevaplama ihtiyacı duyarlar: Okumaya nereden başlamalıyım? Doğru kitap okumanın bir formülü var mı? İyi metinler kaleme almak için ne yapmam gerekir? Yazmak için nasıl bir ortama ve hangi araçlara ihtiyacım var? Büyük yazarlar eserlerini nasıl kaleme aldılar?

Bundan sonrası biraz gayret, biraz da talih işidir. Çünkü bu konuda gerçekten yardım alabileceğimiz kişiler ve eserlerin sayısı oldukça az.

Bir editör ve yazar olan Davut Bayraklı, meseleyi doğru bir yerden ele alıyor ve eserden yazara, yazardan esere giden bir yöntemle bütün bu soruları cevaplamaya çalışıyor. Neticede Okurun Masası Yazarın Masası; okurla yazarı, yazarla yazar adayını bir masa etrafında toplamayı başarıyor. Kitap boyunca; büyük eserlerin kritiği ve yazılma hikâyeleri, yazarların yazma rutinleri ve tuhaf takıntıları, doğru yazım teknikleri ve yazının esere dönüşme serüveni, keyifli ve etkileyici bir anlatımla okurlara sunuluyor.

Öyle ki kitapların yazılma hikâyeleri ve yazarda bıraktığı izleri okurken farklı bir boyuta geçecek ve belki de okurken gözden kaçırdığınız detayları hayretle görmeye başlayacaksınız. Yazarların masasına yanaştığınızda ise gerçekten şaşıracağınız, bu kadar da olmaz diyeceğiniz tuhaflıklarla ve ilham verici, teşvik edici durumlarla karşılaşacaksınız. Yazarlık sürecinde editörünüze niçin kızmamanız gerektiğini, kitap kritiğinin önemini ve iyi bir metin yazmak için ihtiyaç duyacağınız tavsiyeleri ise yazar adayının masasında bulacaksınız.

Okuru serüvene dahil eden akıcı bir dille kaleme alınmış Okurun Masası Yazarın Masası, okuryazarlık ve edebiyat kültürü sahasına katkı sunmak üzere Genç Okur Yayınlarından çıktı.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 198
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 2.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı