Her şeyin birbirine eşit olduğu bir ortamda, en basit açıklama doğruya en yatkın olandır.
Bilgi toplumunda yaşadığımızı kabul ettiğimiz şu son yıllarda, toplumsal dinamiklerimizin temellerinde, bilimsel bilgiye, felsefi düşüncelere ve kanıta dayalı çıkarımlara daha çok rastlamamız gerektiğini düşünüyoruz. Oysa toplumun değer yargıları, düşünüş biçimi ve eylemlerine açıklama olarak geliştirdiği nedensel hipotezler, veriye dayalı ve bilimsel olmaktan uzak; kanıya, kanaate ya da inanca dayalı dogmalar olarak karşımıza çıkmaktalar.
Ockham'ın Usturası, toplumsal pratiklerin rasyonelleştirilmesinden korkunun çekiciliğine, toplum mühendisliğinden ölümsüzlük arayışlarına kadar pek çok farklı açıdan yaklaşarak, toplum üzerinde kanıların, kanaatlerin ve inançların ne kadar kökleşmiş, ne kadar etkili ve ne kadar belirleyici olduğunu çözümlemeye çalışıyor.
Antropoloji günümüzde ritüel tutkusu ve şamanizmden Silicon Valley‘e kadar çalışma alanını genişletmektedir. Kavram ve yöntemlerini gözden geçirmekteki farklılıkların ve engellerin kaldırılmasıyla birlikte ortaya çıkan çelişkiler içinde çağdaş dünyanın karmaşıklığını değerlendirmeye çalışmaktadır. Bu kitap, tercih ettiği çalışma alanından araştırma sonuçlarına yazıya geçirilmesine,disiplininin belli başlı teorik hipotezlerine, alan soruşturmalarına, kullanabileceği kavramlara kadar antropolojinin etkinliklerini gösteriyor bize. Alanın son yıllarda en çok rağbet gösteren iki araştırmacısının kaleminden antropolojiye ve onun diğer disiplinlerle ilişkisine dek nitelikli bir çözümleme.
Bu site Ticimax® Gelişmiş E-Ticaret sistemleri ile hazırlanmıştır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.