Tükendi

Bu kitap, günümüz bilgisayar sistemlerinin yapısını, işlevlerini, çalışmasını ve sistemi oluşturan birimlerin kendi dilinde, mikroişlemci tarafından nasıl denetlendiğini anlatmaktadır. Okullarda bilgisayar mimarisi ve organizasyonu dersini alan öğrenciler ve endüstride sistem denetimi üzerine çalışan mühendis ve teknisyenler için ideal bir kaynak oluşturacaktır. Özellikle bilgi güvenliği açısından bilgisayarın gizli yerlerinin açığa çıkarılması ve açıkta olanların da gizlenmesi açısından ayrıcalık sağlayacaktır. Uzun süredir endüstriyel okullarda ders kitabı olarak okutulan bu kitap, elde edilen deneyimler sonucunda geliştirilerek 5. baskısına ulaşılmıştır.

Dünyadaki kişisel bilgisayarların yaklaşık %90'ında Intel ve AMD tabanlı işlemciler kullanılmaktadır. Kitapta, x86 kodu ile tanımlanan bu işlemcilerin mimari özellikleri, yapıları, işlevleri, kendi dilinde programlanması, örneklenmesi ve çalışma teknikleri yer almıştır. BIOS ve OS (işletim sistemi) ilişkileri ile birlikte sistemin özünü oluşturan kesmeler ele alınmıştır. Bilgisayar sistemlerine veri giriş-çıkışını sağlayan ekran ve klavyelerin denetimi yapılmıştır. Kesme adres defteri ve BIOS veri alanı kullanılarak sistemin nasıl denetlendiği vurgulanmıştır. Verilerin saklandığı diskin organizasyonu ve çalışma sistemi ele alınarak kesmelerle denetlenmiştir. Ayrıca, giriş-çıkış için kullanılan portların kurulumu ve teknikleri anlatılmıştır. Bilgisayar mimarisini oluşturan elemanların denetimi, ancak makinenin kendi dilinde yazılan programlarla mümkün olduğundan, tüm konular Assembly dilinde yazılan program parçalarıyla desteklenmiş ve bölüm sonlarında çözümlü uygulama örnekleri verilmiştir. Son olarak, Assembly dilinin bazı yüksek düzeyli dillerle bağlantıları açıklanmıştır.


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 5
Sayfa Sayısı : 527
Ağırlık : 527
En / Boy : 18 / 27
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺282,00
Tükendi

Mikroişlemciler ve Assembly Dili kitabı, Bilgisayar yapısının hangi eleman ve birimlerden meydana geldiğini, bu elemanlarının işlevlerinin ne olduğunu ve kendi dilinde nasıl programlandığını, dolayısıyla bir mikroişlemcili sistemin nasıl çalıştığını temel düzeyde öğretmek üzere yazılmıştır. Endüstriyel okulların Bilgisayar ve Elektrik-elektronik bölümleri öğrencilerine yönelik olduğu kadar bu alanda çalışan teknik elemanlara da hitap etmektedir. Bu kitabı desteklemek ve Mikroişlemcili bir sistemin nasıl çalıştığının daha iyi anlaşılması için ayrıca profesyonel bir Visual6502 Mikroişlemci Simülatörü geliştirilerek ücretsiz olarak sunulmuştur.

Uzun zamandır okullarda ders kitabı olarak okutulan bu kitabın 7. baskısında, öğretim elemanlarından ve öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda ayrıntılardan ve hatalardan arındırma yapılmış, eksik olan bazı konular ilave edilmiş, mevcut programlarda ortaya çıkan hatalar giderilmiş ve birkaç program uygulaması daha eklenmiştir. Tüm programlar Visual6502 yazılımı üzerinde denendikten sonra makine kodlarıyla birlikte kitaba konulmuştur.

Kitabın kurgusu, önce Mikroişlemcili bir sistemi meydana getiren elemanlar, sonra bu elemanların işlevleri ve daha sonra da bu elemanların programlar vasıtasıyla nasıl çalıştığının anlaşılması üzerine kurulmuştur.

Visual6502 Mikroişlemci Simülatör Yazılımını, kitabın www.seckin.com.tr'deki sayfasından ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
Yazarın, benzer konuların ileri düzeyde işlendiği, Intel ve AMD işlemcilere yönelik "x86 Mikroişlemci Mimarisi ve Assembly Dili" adlı kitabı Seçkin Yayınları arasında yer almaktadır.

Kitapta Bulunan Konu Başlıkları
• Bilgisayarların Tarihi Gelişimi
• Bilgisayar ve Mikroişlemci Esasları
• Mikroişlemciler
• Bellekler
• MOS 6502 İşlemcisi
• Assembly Dili Esasları
• Komut Yapısı ve Programlama
• Giriş ve Çıkış Teknikleri
• Mikroişlemcili Sistem Uygulamaları


Basım Ayı/Yılı : 2021
Basım Yeri :
Baskı Sayısı :
Sayfa Sayısı : 327
Ağırlık : 327
En / Boy : 18,5 / 23
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Cep Boy Durumu : 0
₺235,00
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı