Müsbet İhtilaf
Müsbet İhtilaf

Müsbet İhtilaf (9786056907128)

0,00

Yeryüzünün halifesi olan ve en güzel şekilde yaratılan insan, oldukça yetenekli ve düşünce zenginliğine sahiptir. Akıl, şuur ve idrak hassalarıyla herşeyi düşünen anlatabilen ve birçok icraata güç yetiren insan hayrın da şerrin de maksimum sınırlarını zorlamaktadır. Ala yı İlliyin ile esfel- isafilin dereceleri gibi iki uç noktalarda hayat serdeden insanın düşünce ve inanç dünyasında o kadar dereceleri vardır. Kanaat dediğimiz olguda farklılıklar ortaya çıkmakta ve neredeyse her insan adedince farklı kanaatler ortaya konulabilmektedir.

Farklılıklar her zaman iyi midir?
Yada her zaman kötü müdür?
Buna "her zaman" kaydıyla "iyi" yada "kötü" demek mümkün değildir.
İslam inancına sahip olan insanlar için de durum asırlarca önemini korumuş ve farklılıklar zaman zaman kültürel renklilik olarak sahneye çıkmış zaman zaman da şiddetli kavgaların sebebi olmuştur.

Demek her şeyin "hayr" ve "şer" ciheti olduğu gibi bunun da "müsbet" ve "menfi"si vardır ve olmalıdır. Çalışmamızın ismini de "Müsbet İhtilaf" diye adlandırdık. Çalışmada ise bu konunun yanısıra muhtelif zamanlarda kaleme alınan birbirinden bağımsız yazılara yer verilmiştir. Müsbet İhtilaf çerçevesinde değerlendirilebilecek ama doğrudan konuyla alakalı olmayan yazılardır bunlar. Fayda mülahazasıyla birlikte değerlendirilmesi mümkündür.
Yazıların hayra medar olmasını ümit ederiz.
Gayret bizden Tevfik Allah'tandır...


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Bursa
Sayfa Sayısı : 72
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2019

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı