Tükendi

Kitapta belirtildigi gibi, Cumhuriyet rejimi, Antalya için mutluluk ye refahın başlangıcı ve kaynağı olmuştur., bu kitabi okuyunca, Cumhuriyete inanmış yoneticilerin, Antalya' daki çoşku, kararlilik, azim ye başarısını gorecektir'.

-Prof. Dr. M. Akif Erdoğru

1932 yilinda Antalya' da, donemin valisi Zeynel Abidin Ozmen'in başkanlığında, uzman bir komisyon tarafindan hazirlanmış bu değerli kitapta, başta Antalya merkez olmak uzere, Alanya, Akseki, Manavgat, Korkuteli, Kaş, Serik, Elmali ve Finike ilgelerinin tarih, coğrafya ve kültürü ile ilgili konularda ayrintili bilgiler sunulmaktadir.

Kitap, Antalya Vilayeti sinirlari iginde bulunan da§lar, ormanlar, meralar, nehirler, sahiller, madenler, goller, batakliklar, tarimsal mahsuller, bocecilik, aricilik, hayvancilik, nufus, belediye, hastane, eczane, sular, dil, din, edebiyat, lehgeler, okullar, halk hekimliği, halicilik, değirmenler, yollar, ticaret, kanallar, posta teşkilati, ithalat ye ihracat, bankalar, odalar, tarih ve cemiyetler hakkinda çeşitli bilgiler içermekte. Ayrica, donemin Cumhuriyet idarecilerinin Antalya vilayetine bakış açısını yansıtıyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İzmir
Sayfa Sayısı : 109
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 8.2018
₺8,80
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı