Midas’ın Geveze Berberi
Midas’ın Geveze Berberi

Midas’ın Geveze Berberi (9786059795371)

0,00
Yayinevi : Elma Çocuk

Arkeolojik kazı nasıl yapılır, alanda kimler çalışır, hangi aletler kullanılır, buluntulara nasıl yaklaşılır, arkeoloji ve antropoloji kazı alanında nasıl bir işbirliği yapar, eski uygarlıklar, mitoloji, gizem, heyecan… Hepsi Midas’ın Geveze Berberi’nin sayfalarına sıkı sıkı tutunmuş, maceranın başlamasını bekliyor. Anadolu uygarlıklarının ev sahipliğinde ilerleyecek yeni serimizin bu ilk kitabı, Frigler döneminden heybesi dolu dolu sesleniyor.

Bak şu gür sesli berberin yaptığına! Daha önce kulağınıza çalınmıştır belki; Kral Midas’ın berberi Tilis, kralın sırrını başaklara haykırıp bir güzel rahatlamıştı. Şimdiyse, yüzyıllar sonra Yonca, Ali ve Cemal duyuyor onun sesini: “Midas’ın kulakları eşek kulaklarııı…” Tilis geri dönmüş olabilir mi? 

Arkeolojik kazılara ev sahipliği yapan bölgede arkeologlar, paleoantropologlar tatlı tatlı çalışmaktadırlar. Derken bir harita kaybolur, esrarengiz bir gölge çıkagelir ve macera başlar. Yonca, Ali ve Cemal, olayların derinine inmeye karar verirler. Bakalım bu gizemi kazdıkça altından neler çıkacak?


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : Ankara
Sayfa Sayısı : 96
En / Boy : 13 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı