Metinler Arasında - Makaleler
Metinler Arasında - Makaleler

Metinler Arasında - Makaleler (9786057817495)

0,00


Metinler Arasında isimli bu eserde 2008-2021 yılları arasında yazar tarafından kaleme alınan 26 makale bulunuyor. Bu makaleler genelde bir edebî metin etrafında oluşmuştur. Biyografik gibi görünen birkaç makale de yine o edebî kişiliğe ait metin veya metinler etrafında döner.
Tarihe ve tarihî süreç içinde oluşan edebî metinlere bakarken, o dönemin şartlarını göz önünde bulundurmak zorundayız. Bugünün şartları açısından tarihe bakıp toptancı hükümler vermek çoklukla yanıltıcı olabilir. Kitapta yer alan yazılarda kişilere ve eserlere tarihle didişmek için değil; zamanı, kişileri ve eserlerini anlamaya çalışmak için bakılmıştır.

Kitapta Dede Korkut, Âşık Paşa, Ali Şir Nevâyî, Ziya Gökalp, Yahya Kemal, Mehmet Âkif, Ömer Seyfettin, Samed Vurgun, Orhan Veli, İlhan Geçer, Cengiz Dağcı, Ömer Faruk Akün, Bahaettin Karakoç, Altan Deliorman, Muhan Bali, Emin Işık, Sevinç Çokum, Yahya Akengin, Nurettin Albayrak gibi edebiyat, fikir ve bilim dünyamızda iz bırakan isimler ve eserleri üzerine yazılmış makaleler yer alıyor. Ayrıca Mütareke dönemine ait bir makale de var. Burada, Halide Edip’in 1921 yılında yazdığı bir yazının, sansür kurulunca sansürlenen bir paragrafı bulunmuş ve yerine konulmuştur.

Eserdeki makaleler, Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde kaynak olarak da kullanılabilir.


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 312
Ağırlık : 312
En / Boy : 16,5 / 23,5
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı