Maudsley Psikiyatride Fiziksel Sağılık Durumları için Uygulama Kılavuzu
Maudsley Psikiyatride Fiziksel Sağılık Durumları için Uygulama Kılavuzu

Maudsley Psikiyatride Fiziksel Sağılık Durumları için Uygulama Kılavuzu (9786257849678)

0,00


Ciddi ruhsal hastalığı olan bireylerde genel topluma oranla ölüm oranlarının yüksek olduğu ve bununla ilişkili en önemli nedenlerden birinin fiziksel sağlığı bozan durumlar olduğu bilinmektedir. Yüksek ölüm oranları birkaç olası mekanizma ile açıklanmaktadır. Bu olası mekanizmalardan birincisi, kötü beslenme, egzersiz yapılmaması veya az yapılması ve yüksek sigara içme oranları gibi yaşam tarzı faktörleridir. İkincisi, psikiyatrik ilaçların fiziksel yan etkilerle ilişkilidir ve çoklu organ sistemlerinde ilerleyici bozulmaya neden olabilir. Üçüncüsü, ciddi akıl hastalığı olan bireylerin fiziksel bir şikayetle genel pratisyen hekime veya tıbbi hastaneye başvurmaları daha az olasıdır, bu nedenle hastalıklar tedavi edilemez ve ilerler. Dördüncüsü, psikiyatri servislerinde tedavi sürecinde fiziksel hastalıklar saptandığında hekimler fiziksel hastalıkların tedavisi konusunda zorluk yaşayabilirler.
Bu kitap, Maudsley Psikiyatride Fiziksel Sağlık Durumları için Uygulama Kılavuzunun ilk baskısı, genellikle coğrafi ve organizasyonel olarak ayrı olan psikiyatrik ve fiziksel sağlık hizmetleri arasındaki uçurumu kapatmayı amaçlamaktadır. Bu kitabın temel amacı, ciddi ruhsal hastalığı olan hastalarda görülen yaygın fiziksel sağlık durumlarını değerlendirmek, araştırmak ve potansiyel olarak tedavi başlatmak için pratik ve kanıta dayalı bir “araç takımı” sağlayarak psikiyatri uzmanlarının klinik güvenini arttırmaktır. Psikiyatristler ile diğer hekimler arasındaki mesleki ilişkinin ve sevk kalitesinin iyileştirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, ciddi ruhsal hastalığı olan hastalara sunulan klinik bakımın standardının, uygun araştırma ve eşlik eden fiziksel hastalıkların yönetimini hızlandırarak iyileştireceği beklenmektedir. Son olarak, psikiyatri hastaları hem bedenin hem de zihnin bütüncül bakımlarının bir parçası olarak kabul edildiğinin farkına vardıkça hasta hekim ilişkisinin gelişeceğini umuyoruz.
Maudsley Psikiyatride Fiziksel Sağlık Durumları için Uygulama Kılavuzu, acil durum sunumlarının yanı sıra 14 farklı organ sistemini kapsayan 89 bölümden oluşmaktadır. Kılavuz İlkeler ağırlıklı olarak Birleşik Krallık uygulamalarına dayansa da, beklenen uluslararası okuyucu kitlesini kabul etmek için çaba sarf edilmiş ve bu nedenle, şu anda Birleşik Krallık’ta ruhsatı olmayan psikiyatrik ve tıbbi ilaçlar da dahil edilmiştir. Ancak okuyucu, hiçbir kılavuzun dünya çapında mevcut olan her ilacı hesaba katamayacağının farkında olmalıdır, bu nedenle ihmaller kaçınılmazdır.
Bu metin, The Maudsley Reçete Yazma Kılavuzunun Psikiyatride kardeş kitabı olarak görülebilir. Bu kitap gibi, Maudsley Psikiyatride Fiziksel Sağlık Durumları için Uygulama Kılavuzu da bir grup yerel ve uluslararası uzmanın ürünüdür; katkıda bulunan tıp, cerrahi ve psikiyatri alanlarından 125 kişiye minnettarız. Şu anda dünyanın dikkatinin COVID-19 pandemisine odaklanmış olması nedeniyle farklı uzmanlık alanlarından klinisyenlerin hastaların iyiliği için birlikte çalışmasına çok büyük bir gereksinim duyulmaktadır. Maudsley Psikiyatride Fiziksel Sağlık Durumları için Uygulama Kılavuzunun sadece mevcut iklimde değil, gelecek yıllarda da bunu kolaylaştıracak bir kaynak olacağını umuyoruz.
Toby Pillinger
Londra, Birleşik Krallık
Eylül 2020


Basım Ayı/Yılı : 2022
Basım Yeri :
Baskı Sayısı : 1
Sayfa Sayısı : 752
Ağırlık : 752
En / Boy : 14 / 21
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Cep Boy Durumu : 0

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı