Malazgirt Zaferi : Bin Yıllık Miras
Malazgirt Zaferi : Bin Yıllık Miras

Malazgirt Zaferi : Bin Yıllık Miras (9789752430686)

0,00
Marka : Kolektif
Yayinevi : Kronik Kitap

Tarihî, Edebî, Askerî Ve Psikolojik Yönleriyle Unutulmaz Zafer: Malazgirt…

Anadolu’da Türk varlığının mutlak surette inşasını sağlayan en önemli hadise hiç şüphe yok ki Malazgirt Zaferi’dir. Bu doğrultuda son dönemlerde tarih öğretmenlerinden devlet yöneticilerine, film yönetmenlerinden müzik yapımcılarına kadar birçok farklı kimse tarafından birçok farklı alanda Malazgirt teması işlenmekte ve bir kültür olarak tarih severlerin de ilgisine sunulmaktadır. Fakat Malazgirt Savaşı’na dair birçok ürün ortaya konmakla birlikte, henüz tarih yayıncılığı anlamında konuya ilişkin güçlü bir birikimin oluştuğunu söylemek de mümkün değildir. Bu durumun sebepleri arasında, savaşa dair henüz yeterli bilgi birikiminin bulunmaması, çapraz okuma girişimlerinin yapılmaması ve meselenin sadece tarih disiplininin konusu olmaktan çıkarılarak diğer alanların konusu haline getirilmemesi gibi maddeler zikredilebilir.

“Malazgirt kültürü” üzerine uzun yıllardır birçok farklı alanda emek veren, bu anlamda önemli gayretler gösteren, tarih meraklılarının ihtiyaç duydukları tarihî bilgiyi şekillendirme doğrultusunda akademi içinden sahih bir kaynak sunmayı gaye edinen isimlerin bir araya geldiği bu çalışma, bir tür “sorumluluk bilinci” ile oluşturulmuştur. Malazgirt Savaşı’nın mevkiisinden cereyanına kadar tüm teferruatıyla incelendiği, Selçuklu Sultanı Alparslan’ın ve Bizans İmparatoru Romanos Diogenes’in karşılaştırmalı olarak değerlendirildiği, savaştan sonra Anadolu’da yaşanan kültürel değişimin yorumlandığı ve günümüzde de çok merak edilen bir düşünce hareketi olan Anadoluculuk üzerine kritik makalelerin yer aldığı bu metin, aynı zamanda savaşın psikolojik analizini, Sultan Alparslan’ın Malazgirt Hutbesi’ni, Abbâsî Halifesi’nin Malazgirt Savaşı duasını ve zaferin Türk edebiyatındaki izdüşümlerini de okuyuculara sunma gayreti içerisindedir.

Ülkemizde Selçuklu tarihi üzerine zihin açıcı çalışmalar yapmış olan Mustafa Alican’ın editörlüğünde hazırlanan Malazgirt Zaferi: Bin Yıllık Miras, hem tarih meraklılarına hem de araştırmacılara hitap eden çok yönlü bir çalışma.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 288
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 8.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı