Tükendi

Şizofreni, insanı bilincin köşesine sıkıştırıp bilinçdışına sığınmak zorunda bırakan bir ruhsal bozukluk. Alışılagelmiş algılama ve yorumlama biçimlerine yabancılaşan kişi, içinde yaşadığı toplumdan kopuyor, kendi içdünyasının derinliklerinde sürüklenmeye başlıyor. Bu olağandışı ve korku verici serüveni yaşayanların ağzından dinlemek, dünyayı onların gözünden seyretmek, şizofreni konusunda bilinçlenmenin ilk basamağı.

Şizofreni, aynı zamanda, en çok ilgi çeken ruhsal bozukluklardan biri. Hangi etkiler altında oluştuğu, nasıl bir beynin ürünü olduğu, yakaladığı kişileri elinden kurtarıp yeniden aramıza kazanma olanakları, binlerce araştırmacıyı çevresinde toplayan dev bir araştırma alanı oluşturuyor. Onu, yaşayanların yardımıyla içeriden ve bilimin açtığı pencereden bakarak dışarıdan gözlediğinizde, insana özgü varoluş biçimleri konusunda kavrayışınızın genişlediğini fark edecek, şizofreninin yalnızca hekimleri ve araştırmacıları değil, ruhbilim ve toplumbilim konusunda düşünmeye çalışan herkesi ilgilendiren evrensel bir sorun olduğunu göreceksiniz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 160
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 1.2018
₺41,00
Tükendi

Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 141
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2013
₺61,50
Tükendi
Kimler depresyon geçirir? Bir kişinin huyuna suyuna bakıp, "Hah işte, tam depresyon geçirecek adam" denilebilir mi? Görüşme odasına bir kamera koysaydık neler görecektik? Tanı nasıl konuyor? Kaç çeşit depresyon var? Kişilik depresyonu nasıl etkiliyor? İlaç tedavisi nasıl düzenleniyor? Terapi nasıl yapılıyor? TMS, elektroşok, derin beyin uyarımı, depresyonda ne kadar etkili? Stres beyin hücrelerini öldürüyor mu? Genetik yatkınlık önemli mi? Depresyon sırasında beyinde neler oluyor? Evlilik depresyondan koruyor mu? Kadınlar neden daha çok depresyon geçiriyor? Ekonomik kriz dönemlerinde depresyon artıyor mu? Yoksullar daha mı çok depresyon geçiriyor? Huzurlu kırlar bir masal mı? Kişi intihar ederken aslında kimi öldürmeye çalışıyor? Bu sorulara, bir terapist, depresyon konusunda çalışan bir araştırmacı, kendisi ve yakınları depresyon geçiren bir kişi nasıl bakar? Elinizde tuttuğunuz kitabı bitirdiğinizde, tüm bakış açılarını denemiş, çağın hastalığını her yönüyle gözden geçirmiş olacaksınız.
Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 136
En / Boy : 13,5 / 19,5
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : .2013
₺61,50
1
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı