Leonardo Da Vinci - Hayatı ve Felsefi Çalışmaları
Leonardo Da Vinci - Hayatı ve Felsefi Çalışmaları

Leonardo Da Vinci - Hayatı ve Felsefi Çalışmaları (9786052491836)

0,00

Leonardo di ser Piero da Vinci, Rönesans döneminde yaşamış İtalyan hezarfen, döneminin önemli bir filozofu, astronomu, mimarı, mühendisi, mucidi, matematikçisi, anatomisti, müzisyeni, heykeltıraşı, botanisti, jeoloğu, kartografı, yazarı ve ressamıdır. En tanınmış yapıtları Mona Lisa ve Son Akşam Yemeği´dir. Rönesanssanatını doruğa ulaştırmış, yalnız sanat yapısına değil, çeşitli alanlardaki araştırmaları ve buluşlarıyla da tanınan dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından ve dehalarından biri kabul edilir. Milemyumun adamı seçilmiştir.

Leonardo, genç bir noter olan Piero da Vinci´nin ve muhtemelen bir çiftçi kızı olan Caterina´nın evlilik dışı çocuğu olarak Vinci kasabası yakınlarındaki Anchiano´da dünyaya geldi. Avrupa´daki modern isimlendirme kurallarının yerleşmesinden önce dünyaya tam ismi, ´´Vincili mÜstad Piero´nun oğlu Leonardo´´ manasına gelen Leonardo di ser Piero da Vinci´´ dir.Eserlerini ´´Leonardo´´ ya da ´´lo, Leonardo (Ben, Leonardo)´´ olarak imzalamıştır. Babası, Leonardo´nun doğduğu yıl Albirea adındaki ilk eşi ile evlendi. Leonardo´ya bebekliğinde annesi baktı, annesi başka biryle evlendirilerek komşu kasabaya yerleşince, babasının nadiren uğradığı büyükbabasının evinde yaşamaya başladı; arada sırada Floransa´ya babasının evine giderdi. Babasının ilk eşinden çocuğu olmadığı için aileye kabul edilmişti ama amcası Francesco dışında aileden kimseden sevgi görmedi.

Leonardo 2 Mayıs 1519´da Amboise´daki evinde 67 yaşında öldü. Kralın kollarında can verdiği rivayet edilir ancak 1 Mayıs günü kralın bir başka şehirde olduğu ve bir gün içinde oraya gelemeyeceği bilinmektedir. Vasiyetinde mirasının esas bölümünü Melzi´ye bıraktı. Amboise´daki Saint Florentin Kilisesi´nde toprağa verilmiştir.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri :
Sayfa Sayısı : 151
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 11.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı