Lego Asla Sadece Lego Değildir
Lego Asla Sadece Lego Değildir

Lego Asla Sadece Lego Değildir (9786057950000)

0,00
Yayinevi : The Kitap

Gerçeği Tuğla Tuğla Örmek

Lego, nesilden nesile aktarılan oyuncak yapılandırma parçası olarak bilinir. Günümüzde Lego; televizyon programlarından sinema filmlerine, şirket eğitim programlarından eğitsel robotik programlara, fan zirvelerinden elbise ve aksesuarlara kadar uygulamalarıyla çoklu medya fenomeni olmuştur. Hatta Cambridge Üniversitesi’nde Lego Profesörlüğü ünvanı bulunmaktadır.

Lego bir oyuncaktan çok daha fazlasıdır. Hatta diyebiliriz ki Lego Asla Sadece Lego Degildir. Peki böylesine bir büyüklük atfetmemize rağmen Lego’nun felsefi bir yönü var mıdır? İlk bakışta “yoktur” demek kolay. Sonuçta küçük bir plastik parça ne kadar derin anlamlar taşıyabilir ki? Bu kitap size bunun öyle olmadığını, Lego’nun derin ve bilge konular içerdiğini anlatıyor. Çünkü Lego’larla oynamak kafayı çalıştırmak ve düşünmektir.

Lego parçaları tabii ki görünen işlev olarak oyuncak yapmak için kullanılabilir. Legolarla, masa sandalye, otomobil, itfaiye yapabilirsiniz. Ama Legolarla benzinlik, sirk, uzay istasyonu da inşa edebilirsiniz. Bunları yaparken fark edersiniz ki Legolar sıradan günlük dünyamızı inşa etmiyor aynı zamanda hem bizim hem çocuklarımızın hayal gücünün sınırlarını zorluyor. Lego her birimizi sanatın hayal dolu dünyasına yolculuğa çıkarıyor.

Lego Asla Sadece Lego Degildir kitabında Lego’nun görünmeyen yönleri üzerine ufuk açıcı denemeler bulacaksınız. Yaratıcılık ve oyun, tüketim ve kültür, özgünlük ve kimlik, mimari, matematik, fikri mülkiyet, ekonomi ve toplumsal cinsiyet rolleri gibi konuların Lego dünyası ile bağlantılarını ortaya koyan bu denemeleri okuduktan sonra siz de Lego Asla Sadece Lego Degildir düşünce ekolüne katılacağınıza emin olabilirsiniz.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 288
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 10.2018

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı