Kutulamare: Kuşatma ve Esaretin Adı
Kutulamare: Kuşatma ve Esaretin Adı

Kutulamare: Kuşatma ve Esaretin Adı (9786059787796)

0,00

Yüzbaşı Edward W.C. Sandes, I. Dünya Savaşı'nda Basra Körfezi'nden çıkıp Irak içlerine ilerleyen General Townshend yönetimindeki İngiliz Ordusuna mensup 6. Hint Tümeni'nde köprü istihkâm birliğinin komutanıydı. Görevi, Dicle Nehri üzerinde nehir taşıma araçlarını kullanarak yüzer köprü inşası ve emir geldiğinde bunları söküp karadan ilerleyen orduyu takip etmekti. 

Bağdat'a doğru Türk Ordusu karşısında ardı ardına kazanılan zaferlerle ilerlerken 22-25 Kasım 1915'teki Selman-ı Pak yenilgisiyle her şey tersine döner. İngiliz ve Hintli askerlerden oluşan 6. Tümen, Dicle'nin kıvrım yaptığı Kûtulamâre kasabasına sığınır. Türk ordusunun kuşatmasından kurtulamayan Townshend ve ordusu teslim olmak zorunda kalır.

Elinizde tuttuğunuz bu sıradışı hatıratta Yüzbaşı Sandes, kuşatma altındaki kasabada yaşananları, çekilen sıkıntıları, kasabanın Arap ahalisi ile olan münasebetlerini, Türklere nasıl teslim olduklarını çarpıcı bir dille anlatırken, cephenin diğer tarafındaki bir İngiliz subayının gözünden tarihimizin en önemli zaferlerinden birisine tanıklık etmemizi sağlıyor.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 368
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 4.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı