Kronik Yorgunluk
Kronik Yorgunluk

Kronik Yorgunluk (9789752753716)

0,00

Bazen hangimiz kendimizi yorgun, bitkin, hatta tükenmiş hissetmeyiz ki? Günlük hayatın koşuşturması içinde bazen böyle hissetmek doğaldır. Ancak bu durum birkaç gün içinde geçmez ve devam edip giderse, bazen grip belirtilerine benzer şikayetlerle yatağa düşürür ve güçsüz, mecalsiz kılarsa sorun farklılaşır. Artık Kronik Yorgunluk Sendromu (KYS) adı verilen ve geleneksel ilaçlarla tedavisi mümkün olmayan bir hastalık söz konusudur.

Sanıldığından çok daha fazla sayıda insanı adeta kötürüm eden bu sendromun tedavi edilmesi gereken bir tür hastalık olduğu bilinmediği için gidilen her doktorun verdiği farklı ilaçlar derde derman olmaz. Oysa son yıllarda yapılan çalışmalar Bilişsel Davranış Teknikleri ile Kronik Yorgunluk Sendromu'nun tedavi edilebileceğini göstermiştir. İkisi de bilişsel davranış psikoterapisti olan Dr. Mary Burgess ve Prof. Trudie Chalder tedavi ettikleri yüzlerce hastanın deneyimleri ve geribildirimlerinden yararlanarak hareket ve dinlenme arasında nasıl bir denge kurulacağından endişe ve stresle nasıl başa çıkılacağına kadar kronik yorgunluğu her yönüyle tartışıp, anlatıyorlar. Kolayca uygulanacak pratik öneriler ve basit egzersizler aracılığıyla bu sendromun nasıl üstesinden gelineceğini de ortaya
koyuyorlar.

Bu kitap, kendisi veya bir yakını kronik yorgunluktan şikâyet edenlerin yanı sıra sağlık çalışanları için de güvenilir bir kaynak ve kullanışlı bir rehber olacaktır.


Basım Dili : Türkçe
Basım Yeri : İstanbul
Sayfa Sayısı : 248
En / Boy : 13,5 / 21
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Tarihi : 6.2017

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı